NE PROPUSTITE VEČERAS U 20:10

DEPO Trailer na CTV-u: Kako se u Sarajevu obilježava 400 godina od smrti Williama Shakespearea?

Mediji 05.05.16, 10:13h

DEPO Trailer na CTV-u: Kako se u Sarajevu obilježava 400 godina od smrti Williama Shakespearea?
Ovoga puta noseća priča je proslava 400 godina od rođenja velikog britanskog pisca i dramatičara Williama Shakespearea u Sarajevu, rađena u organizaciji Shakespeare Drama Cluba

 

U novom izdanju TV magazina za novi ritam života „DEPO Trailer“, koji se emitira svakog četvrtka u 20:10 sati na programu CTV BiH, prvog orginalnog filmsko-zabavnog TV kanala kod nas, možete pogledati niz zanimljivih priloga.

 
Ovoga puta noseća priča je proslava 400 godina od smrti velikog britanskog pisca i dramatičara Williama Shakespearea u Sarajevu, rađena u organizaciji Shakespeare Drama Cluba.


Tu su i najave nekoliko važnih događaja koji će obilježiti kulturni život u BiH – koncert Radeta Šerbedžije i početak kino distribucije berlinskog dobitnika Srebrenog medvjeda, filma „Smrt u Sarajevu“ Danisa Tanovića.


Intervju sedmice je vođen sa Amirom Kudumović, višim asistentom na Akademiji scenskih umjetnosti i producentom više značajnih filmskih i teatarskih projekata. Povod za razgovor je završetak dugometražnog igranog filma „Posljednja prepreka“ koji se bavi velikom evropskom izbjegličkom krizom.


U emisiji možete pogledati i prilog o tome da li će Facebook uvođenjem nove aplikacije Instant Articles definitivno promijeniti medijsku scenu u svijetu, a tu je i predstavljanje novog video spota grupe Kultur Shock i Ede Majke „Sloboda“.


Ovaj TV magazin novinarski oblikuju Merima Hodžić i Aida Begović, snimatelj je Nikola Blagojević, a montažer Fadil Komarica.


CTV BiH možete gledati na kablovskim i IPTV platformama Telemach, Moja TV, Super TV, kao i drugim digitalnim platformama u BiH i svijetu. Partner projekta je DEPO Portal, te priloge iz ovoga TV magazina, nakon televizijskog emitiranja, možete gledati i na DEPO TV unutar istoimenog portala.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/mm)

 

BLIN
KOMENTARI