Nakon incidenta u Zenici

Uprava FK Željezničar osudila postupak Kjosevskog: Ovo ponašanje nije u skladu sa vrijednostima našeg kluba

Sport 05.05.16, 08:25h

Uprava FK Željezničar osudila postupak Kjosevskog: Ovo ponašanje nije u skladu sa vrijednostima našeg kluba
U isto vrijeme na tribinama je napadnut šef stručnog štaba Željezničara Edis Mulalić, što je, kako navode iz kluba i bila "inicijalna iskra sukoba"

 

Upravni odbor Fudbalskog kluba Željezničar osudio je ponašanje golmana Vedrana Kjosevskog nakon utakmice u Zenici.



Susret na Bilinom polju završen je pobjedom Čelika 1:0, a nakon posljednjeg sudijskog zvižduka došlo je do gužve na terenu. Igrači Željezničara nasrnuli su na sudije, a golman Kjosevski udario je radnika zaduženog za održavanje terena.


U isto vrijeme na tribinama je napadnut šef stručnog štaba Željezničara Edis Mulalić, što je, kako navode iz kluba i bila "inicijalna iskra sukoba".



- Želimo ukazati na činjenicu da je inicijalna iskra sukoba koji se desio poslije posljednjeg sudijskog zvižduka nastala zbog organizacijog propusta domaćina koji je omogućio napad na predstavnike stručnog štaba našeg kluba. To ipak ne opravdava nedolično ponašanje našeg golmana, Vedrana Kjosevskog i ostatka ekipe te ovim povodom osuđujemo njihovo ponašanje koje nije u skladu sa vrijednostima Fudbalskog kluba Željezničar - saopćeno je iz kluba.



Rukovodstvo kluba će, kako se navodi, navedeni incident detaljno analizirati te u skladu s internim pravilnicima djelovanja i ponašanja predstavnika kluba donijeti odluku o daljnjim koracima.


- Radniku koji radi na održavanju Stadiona Bilino polje se izvinjavamo zbog napada našeg golmana - saopćeno je.



Upravni i nadzorni odbor te administracija FK Željezničar čestitali su Čeliku na zasluženoj pobjedi u fer i korektnoj utakmici.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI