Premijer liga BiH

Nogometaši Zrinjskog na korak do titule, Željezničar sve dalje od Evrope

Sport 04.05.16, 19:43h

Nogometaši Zrinjskog na korak do titule, Željezničar sve dalje od Evrope
Na trećoj poziciji učvrstio se aktualni prvak Sarajevo, savladaši na Koševu Mladost sa 2:1, dok je Željezničar porazam na Bilinom polju od Čelika sa 1:0, pao na peto mjesto na tabeli i znatno umanjio šanse za plasman u evropska takmičenja

 

U 28. kolu nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovione ekipa Zrinjskog minimalnom  pobjedom u gradskom derbiju nad Veležom sa 1:0 dva kola prije kraja došla je na korak do osvajanja titule. 

 

"Plemići" su na vrhu tabele zadržaili  četiri boda prednosti na pratiocem Slobodom, koja je u gostima savladala Travnik sa 3:2.

 

Na trećoj poziciji učvrstio se  aktualni prvak Sarajevo, savladaši na Koševu Mladost sa 2:1, dok je Željezničar porazam na Bilinom polju od Čelika sa 1:0, pao na peto mjesto na tabeli i znatno umanjio šanse za plasman u evropska takmičenja. 

 

Četvrtu poziciju na tabeli preuzeli su nogometaši Širokog Brijega minimalnom pobjedom na Pecari  sa 1:0 nad Borcem.  

 

Ništa manje nije zanimljiva ni borba za opstanak u elitnom društvu. Važne pobjede za opstanak izborili su nogometaši Olimpica koji su u Zvorniku slavili nad Drinom  sa ubjedljivih 3:0, te Slavija koja je u Lukavici bila bolja od Radnika sa 2:1.   

 

Porazom od Slobode nogometaši Travnika  pridružili su se ekipama Veleža, Drine i Rudara, koje ispadaju iz Premijer lige.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI