Upozorenje iz BIHAMK-a

Vozači, oprez: Od ponoći počinju radovi u tunelima Gaj i Igman

Hronika 04.05.16, 17:28h

Vozači, oprez: Od ponoći počinju radovi u tunelima Gaj i Igman
Za vrijeme izvođenja radova saobraćaj će se u oba tunela odvijati jednom tunelskom cijevi, naizmjenično

 

Na putevima u Bosni i Hercegovini danas se vozi po vlažnom ili mokrom kolovozu, a upozorava se i na povećanu opasnost od odrona. Vozačima se savjetuje da voze oprezno, drže propisano rastojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. 

 

Danas su počeli radovi na sanaciji mosta preko rijeke Drinjače na magistralnom putu M-18 na području Kladnja. Vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.  

 

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se autoput A-1 dionice Vlakovo-Butile i Visoko-Podlugovi, kao i magistralni putevi M-6.1 Bosansko Grahovo-Livno, M-17 Čapljina-Doljani i M-5 Ključ-Sanski Most. 

 

Napominje se da je na magistralnom putu M-5 Sarajevo tranzit i dalje na snazi obustava saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse. Pomenuta vozila saobraćaju kroz grad. 

 

Večeras od ponoći počinju radovi na redovnom održavanju tunela Gaj i Igman na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Tarčin. Za vrijeme izvođenja radova saobraćaj će se u oba tunela odvijati jednom tunelskom cijevi, naizmjenično. Mole se vozači da na ovom dijelu autoputa znatno smanje brzinu i poštuju privremeno postavljenu signalizaciju. 

 

Na GP Bosanska Gradiška na prelazak granice u oba smjera čeka se oko 40 minuta, dok na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI