Nastavak suđenja Fahrudinu Radončiću

Crnalić: Svjedoci tužilaštva dokazali su da na Azru Sarić niko nije vršio pritisak da lažno svjedoči

Hronika 04.05.16, 16:26h

Crnalić: Svjedoci tužilaštva dokazali su da na Azru Sarić niko nije vršio pritisak da lažno svjedoči
Nakon okončanog ročišta, Asim Crnalić šef tima Radončićeve odbrane, kazao je okupljenim novinarima da je vrlo zadovoljan današnjim svjedočenjima svjedoka optužbe

 

U nastavku suđenja Fahrudinu Radončiću i drugima danas su svoje iskaze iznjeli svjedoci optužbe Duška Jurišić, Sabahudin Žujo, a na zahtjev drugooptuženog ponovo je unakrsno saslušana i Dalida Burzić, glavna tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo koja je već svjedočla 27. aprila.

 

Nakon okončanog ročišta, Asim Crnalić šef tima Radončićeve odbrane, kazao je okupljenim novinarima da je vrlo zadovoljan današnjim svjedočenjima svjedoka optužbe:  


- Tužitelj Božo Mihajlović preko svjedoka Tužilaštva uspio je dokazati Sudu da na Azru Sarić nije vršen nikakav pritisak da lažno svjedoči, već naprotiv, da ako je istina to što tvrde svjedoci da je od nje traženo da govori istinu, odnosno da ponovi ono što je već rekla na Kosovu, rekao je Crnalić, prenosi Avaz.

 

Crnalić je na novinarsko pitanje šta je Tužlaštvo BiH danas željelo dokazati jer je evidentno da svi iskazi svjedoka optužbe idu u korist odbrane, odgovorio:

 

- To što su oni htjeli dokazati, ja ne znam. Ja sam samo vidio da su oni dokazali ono što odgovara odbrani. Ovo je pitanje koje se mora postaviti gospodinu tužitelju Mihajloviću. Ja ne ulazim u domen šta oni žele dokazati, ocijenjujem ono što su danas dokazali, a to što su danas dokazali ide u korist odbrani po pravilima zdravog razuma, rekao je Crnalić.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI