21. izdanje poznatog češkog festivala

Brutal Assault 2016: Četiri dana, tri pozornice i preko 100 metal bendova

Zabava 04.05.16, 15:26h

Brutal Assault 2016: Četiri dana, tri pozornice i preko 100 metal bendova
Brutal Assault 2016. se održava od srijede, 10. avgusta pa do subote, 13. avgusta, a kamping zona se otvara već u utorak, 9. avgusta, kao i parking s nadzorom

 

I ove godine se u češkom mjestu Jaromer održava jedan od od najpoznatijih evropskih metal festivala - Brutal Assault. Za 21. izdanje ovog festivala organizator je pripremio zaista zavidnu listu bendova na kojoj svaki ljubitelj metala može pronaći nešto za sebe.

 

Festival se već dva desetljeća svake godine u avgustu održava u tvrđavi Josefov u češkom gradu Jaroměř. Moto festivala je "Protiv nasilja i netolerancije".

 

Prvo izdanje festivala je održano 1995. godine, te su u početku nastupali uglavnom grindcore sastavi. Dugi niz godina to je bio mali festival na kojem su nastupali lokalni bendovi iz Češke i Slovačke, međutim kako se vremenom razvijao svake godine, krajem 2000-ih postaje najveći ekstremni metal festival u ovom dijelu Evrope.  Održava se u tvrđavi Josefov koju je krajem 18. vijeka izgradio car Josip II, na dvije glavne pozornice. 

 

mapabrutalassault

 

Brutal Assault festival je danas stigao do zavidne brojke od oko 15.000 posjetilaca, dok predstavnici lokalnih vlasti kao i većina mještana pozitivno reagira na festival i događanja oko njega, prvenstveno zbog ekonomskih dobitaka za vrijeme njegovog održavanja.

 

Ove godine na festival dolaze zaista velika imena metal scene kao što su Abbath, Arch Enemy, Behemoth, Cattle Decapitation, Coroner, Agnostic Front, Dark Funeral
Dark Tranquillity, Destruction, Devildriver, Dying Fetus, Electric Wizard, Exodus, Eyehategod, Gojira, Grave, Ihsahn, Immolation, King Dude, Knuckledust, Mastodon, Mgła, Ministry, Moonsorrow, Moonspell, Neurosis, Obituary, Parkway Drive, Satyricon, Septicflesh, Shining, Stick To Your Guns, Stuck Mojo, Taake, Terror, Textures, The Black Dahlia Murder, Unearth, Venom Inc., Voivod, Wolfbrigade te mnogi drugi.

 

brutal-assault-festival-2016-lineup

 

Brutall Assault 2016. se održava od srijede, 10. avgusta pa do subote, 13. avgusta, a kamping zona se otvara već u utorak, 9. avgusta, kao i parking s nadzorom. Istog dana će se na check-in lokacijama moći kupiti pretprodajne karte za festival, dok će prodaja karata, rezervacija i novinarskih akreditacija biti moguća tek u srijedu, saopštio je organizator.

 

Karte u pretprodaji koštaju 80 eura za sva četiri festivalska dana a ostale informacije o kartama možete pronaći na ovom linku 

 

Pored besplatnog smještaja u festivalskom kampu, gosti festivala mogu odsjesti u obližnjim hotelima/hostelima, no organizatori napominju da se smještaj rezervira na vrijeme zbog velikog interesa gostiju. Informacije o smještaju pronađite ovdje.

 

(DEPO/BLIN/Elma Murić)

 

 

BLIN
KOMENTARI