zbogom umjetnici

Sahrana Jadranke Stojaković 9. maja u Banjaluci

Hronika 04.05.16, 14:57h

Sahrana Jadranke Stojaković 9. maja u Banjaluci
Poznata kantautorka Jadranka Stojaković preminula je juče u Banjaluci nakon duge i teške bolesti

 

Komemoracija kantautorke Jadranke Stojaković biće održana u ponedjeljak, 9. maja u 11 časova u Narodnom pozorištu Republike Srpske, a sahrana će biti obavljena isti dan u 14 časova na groblju u Vrbanji u Aleji zaslužnih građana Banjaluke, javio je Glas Srpske.

 

Poznata kantautorka Jadranka Stojaković preminula je juče u Banjaluci nakon duge i teške bolesti. Ova nekadašnja jugoslovenska zvijezda, a kasnije i uspješna kantautorka i slikarka u Japanu, živjela je u Domu za stare „Ivana Pavao Drugi“ u Banjaluci. Bolest motornog neurona, koja joj je ustanovljena nakon pada na bini 2009. godine, iz dana u dan oduzimala joj sve više snage.

 

Rođena je 24. jula 1950 u Sarajevu, gdje je i počela sa svojom jedinstvenom muzičkom karijerom. Tokom kasnih 1970-ih počela se baviti obradom sevdalinki starih gradskih ljubavnih pjesama, kao i obradom poezije srpske pjesnikinje Desanke Maksimović u novom muzičkom aranžmanu.

 

Radila i primjenjenu muziku za televiziju (Dječije emisije Televizije Sarajevo), te napisala uvodnu temu 14. Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine. Od 1988. živjela u Japanu, do povratka 2012. godine. Pratite Nezavisne.com i na Viberu!

 

(NN, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI