Uzvratni susret polufinala Lige prvaka

Real večeras dočekuje City, Ronaldo spreman

Sport 04.05.16, 10:02h

Real večeras dočekuje City, Ronaldo spreman
Cristiano Ronaldo, koji je propustio prvi meč u Engleskoj, potpuno je spreman, ali trener Reala Zinedine Zidane uprkos tome očekuje tešku utakmicu "od prve do posljednje minute

 

Uzvratni susret polufinala nogometne Lige prvaka između Real Madrida i Manchester Cityja igra se večeras na stadionu "Santiago Bernabeu", nakon čega će biti poznata ekipa koja će se u finalu pridružiti Atletico Madirdu.

 

Prvi meč u Manchesteru završen je bez golova te se očekuje otvorena utakmica.

 

Cristiano Ronaldo, koji je propustio prvi meč u Engleskoj, potpuno je spreman, ali trener Reala Zinedine Zidane uprkos tome očekuje tešku utakmicu "od prve do posljednje minute".

 

- Cristiano je dobro, 100 posto. Nema rizika, on trenira. Napredovao je tokom prošle sedmice. On je tip igrača koji se brzo oporavi nakon povrede - kazao je Zidane.

 

No, trener Reala neće moći da računa na povrijeđene Benzemu i Casemira.

 

- Bit će teška utakmica, teža nego prva jer znamo da svaki detalj može biti odlučujući. Oni imaju dobre igrače, posebno u napadu, ali mi ćemo igrati našu igru kao i uvijek. Neće to biti ista utakmica kao uzvratni meč s Wolfsburgom. Ne smijemo misliti da ćemo postići dva ili tri gola za 15 minuta. To je drugačija utakmica i znamo da ćemo se patiti od prve do posljednje minute. Moramo biti strpljivi i smireni - dodao je trener Reala.

 

Naglasio je da nema poseban plan za Agüera, koji je, kako kaže, ključan igrač za City.

 

Menadžer Cityja Manuel Pellegrini kaže da njegovi igrači moraju vjerovati u sebe i dokazati kvalitet te izboriti prvo finale u historiji.

 

- Uvijek je lijepo vratiti se na Santiago Bernabeu. Nosim lijepe uspomene odavde. Uvijek je veliki pritisak igrati ovdje, ali mi imamo osobnost i tim koji može pobijediti. Imamo priliku da ispišemo historiju kluba ali ćemo morati odigrati dobro - izjavio je Pellegrini.

 

Menadžer Cityja neće moći da računa na povrijeđene Silvu i Zabaletu, dok je pod znakom pitanja nastup Tourea. Susret počinje u 20 sati i 45 minuta.

 

Mogući sastavi:
 

Real Madrid: Navas, Carvajal, Ramos, Pepe, Marcelo, Modrić, Kroos, Isco, Bale, Jesé, Ronaldo.

 

Manchester City: Hart, Sagna, Otamendi, Kompany, Clichy, Fernando, Fernandinho, Navas, Toure, De Bruyne, Agüero.

 

U finale se u utorak plasirao Atletico Madrid, koji je u polufinalu bio bolji od Bayerna.

 

(FENA/em)

BLIN
KOMENTARI