VIDEO/ DRUGA UTAKMICA LIGE PRVAKA (2:1)

Drama do posljednje minute: Atletico u finalu, pobjeda Bayerna nije bila dovoljna!

Sport 03.05.16, 22:40h

Drama do posljednje minute: Atletico u finalu, pobjeda Bayerna nije bila dovoljna!
Golove za Bayern su postigli Alonso (31. minuta) i Lewandowski (74. minuta), a za Atletico Griezmann u 54. minuti

 

 

Večerašnja utakmica nam je donijela mnogo toga, tri pogotka, dva promašena penala i potpunu terensku dominaciju Bayerna, ali ipak Atletico Madrid je u finalu Lige šampiona.


Kako se i očekivalo, Bavarci su počeli sa napadima od prve minute i čitavo prvo poluvrijeme smo gledali na polovini gostiju, koji su se na sve moguće načine branili. Prva šansa na utakmici bila je za Atletico kada je u 15. minuti Gabi uputio dobar šut prema golu ali ne dovoljno da savlada iskusnog Manuela Neuera. Pet minuta kasnije sjajna prilika na drugoj strani, Lewandowski se našao u sjajnoj prilici, ali fenomenalni Jan Oblak brani.

 

Nastavili su se napadi Bayerna, no ne uspijevaju da savladaju odbranu Madriđana. U 29. minuti Augusto Fernandez pravi prekršaj na ivici šesnaesterca, a Xabi Alonso pogađa mrežu gostiju i dovodi Bayern u vodstvo.


U 34. minuti Gimenez ruši protivničkog igrača u šesnaestercu i sudija Cakir pokazuje na bijelu tačku. Thomas Muller bio je taj koji je izveo penal, no Jan Oblak fantastično brani i još jednom spašava Atletico večeras.


Uzbudljivo prvo poluvrijeme nam je donijelo dominaciju Bayerna na terenu. Posjed lopte za Bayern bio je 73%, dok je omjer udaraca prema golu bio 16:2.


Atletico u drugo poluvrijeme ulazi nešto otvorenije i to im se isplatilo u 54. minuti kada Antoine Griezmann pogađa mrežu Bavaraca nakon sjajnog dodavanja Torresa.

 

Nakon izjednačenja i jedni i drugi su se razigrali, Bayernu je trebalo malo vremena da dođu opet do svoje prave igre. Ipak u 74. minuti Lewandowski uspijeva pobijediti Oblaka. Nakon dobre asistencije Vidala uspio je glavom pospremiti loptu u gol Jorgandžija. Bayern je nastavio sa napadima u nadi da postignu još jedan gol koji bi ih odveo u finale Lige prvaka, no to nisu uspijeli. Madriđani su se na krilima fantastičnog Oblaka večeras uspijeli odbraniti u grotlu Allianz Arene i tako se plasirali u finale gdje će igrati protiv pobjednika meča Real Madrid – Manchester City.


Utakmica za sve ljubitelje fudbala sigurno, puna borbe i žara i na jednoj i na drugoj strani, a ovako je to izgledalo na terenu:

 

83' Promašaj!!! Neuer je odbranio penal Torresu! Španjolac je katastrofalno pucao.

 

83' PENAL! Martinez je srušio Torresa na rubu kaznenog prostora!

 

 

74' Gooool! Bayern ponovo vodi! 2:1! Zabio je Lewandowski! Alonso je prebacio loptu na lijevu stranu, Alaba je centrirao na drugu stativu, gdje se ukazao Vidal koji je spustio loptu za Lewandowskog.

 


59' Navijačima Bayerna ponovno je srce preskočilo. Juanfran je snažno opalio s vrha šesnaesterca, lopta je prošla pola metra od desne stative.

 

54' A onda goool! Atletico je izjednačio! Griezmann je pogodio! Španjolci su strpljivo čekali svoju šansu iz kontra napada i dočekali su je. Torres je sjajno izbacio Griezmana u prostor, brzonogi Francuz pobjegao je svom čuvaru i zabio za 1:1.

 


48' Costa je ubacio iz kornera s lijeve strane na prvu stativu, a tamo je Martinez bio najviši u skoku. No, njegov pokušaj završio je preko gola.


46' Na početku drugog poluvremena ulazi Carrasco, izlazi Fernandez.

 

45' Kraj prvog poluvremena.

 

36' Problemi kraj terena! Zakačili se Simeone i Ribery.

 

35' Muller je promašio penal!

 

31' Goool!! Bayern je poveo s 1:0! Alonso je pogodio iz slobodnog udarca, probio je živi zid i lopta je završila u mreži!

 


27' Bayern je definitivno ubrzao tempo i razvlači obranu Atletica po bokovima. Lopta ide s lijeve na desnu stranu, a zatim Costa ili Ribery, ovisi o strani, ubacuju u peterac gdje vrebaju Muller i Lewandowski.


24' Ribery je šutirao iskosa s lijeve strane s udaljenosti od 25 metara, Oblak nije uspio uhvatiti loptu koja je pala ispred njega na pet metara, ali Lewandowski ponovno nije uspio kazniti veliku pogrešku Atletica. Pao je nakon duela s Oblakom i tražio penal, ništa od toga.

 

19' Nevjerovatan promašaj Lewanowskog! Muller je sjajno dodao loptu za Lewandowskog, ali Poljak je pogodio Oblaka u nogu!

 

16' Opet Vidal! Ponovo snažno tuče s 30 metara, Oblak brani.

 

13' Vidal tuče s 30 metara, ali neprecizno.

 

11' Dobar pokušaj Bayerna! Costa je kombinirao s Lahmom po desnoj strani, a zatim je ubacio oštru loptu na pet metara gdje je zapet kao puška čekao Lewandowski. Poljak, međutim, nije uspio glavom zahvatiti loptu.

 

5' Prvi udarac na gol Bayerna! Gabi je opalio iskosa s 25 metara, Neuer je bio siguran. Odmah u nastavku Bayern je povukao kontru i izborio korner.


Timovi su nastupili u sljedećem sastavu:


Bayern: Neuer, Ribéry, Martinez, Lewandowski, Costa, Alonso, Boateng, Lahm, Vidal, Müller, Alaba


Atletico Madrid: Oblak, Juanfran, Godín, Giménez, Luís, Gabi, Fernández, Koke, Saúl, Griezmann, Torres.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/id)

 

BLIN
KOMENTARI