NA SASTANKU U BANJALUCI

Zvizdić, Cvijanović i Novalić postigli dogovor: Vrijeme je za istinu o ratu i za - pomirenje!

Front 03.05.16, 19:06h

Zvizdić, Cvijanović i Novalić postigli dogovor: Vrijeme je za istinu o ratu i za - pomirenje!
- Ovoj zemlji je istina prijeko potrebna kako bi se gradila budućnost, a potrebno je da sagledamo određene stavi iz prošlosti - kazala je Željka Cvijanović

 

 

Vrijeme za istinu koja vodi ka procesu pomirenja, što je neophodno ne samo za područje Bosne i Hercegovine, već i zapadnog Balkana, izjavio je danas u Banjoj Luci predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić.


On je u izjavi novinarima istakao da sve što može unaprijediti međusobnu saradnju i povjerenja svih u BiH treba podržati.


Sličan stav iznijela je i premijerka RS-a Željka Cvijanović.


- Ovoj zemlji je istina prijeko potrebna kako bi se gradila budućnost, a potrebno je da sagledamo određene stavi iz prošlosti - kazala je ona.


Nije željela da ulazi u detalje na koji način će to biti urađeno, a istakla je i da je došlo vrijeme da se utvrdi i šta se dešavalo tokom rata u Sarajevu, javlja Fena.


Predsjednik Vlade FBiH Fadil Novalić rekao je da je na sastanku bilo riječi o pripremama zajedničke sjednice Vlade Republike Srpske i Vlade FBiH i harmonizaciji propisa kroz dva do tri ključna zakona i tehničkom rezultatu misije sa MMF-om.


- Pozitivno je da nastavimo raditi u ovom smjeru i da svaki put kada se sastanemo približimo se prema rješenju i tako treba da nastavimo, istakao je Novalić.


(FENA/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad/Foto: Anadolija)

BLIN
KOMENTARI