USPJEH KOMPANIJE 'ISOWOOD' IZ GRAČANICE

U ovoj bh. firmi plate nikad ne kasne, a sada je zaposleno 11 novih radnika

Biznis Klub 03.05.16, 16:31h

U ovoj bh. firmi plate nikad ne kasne, a sada je zaposleno 11 novih radnika
U radni odnos primljeno je 11 novih radnika prema programu Vlade FBiH pa fabrika zapošljava 80 radnika. Plaće i doprinosi nikada nisu kasnili pa ni u maju 2014. godine, kada su se desile poplave koje su napravile milionske štete

 

Bego Ahmetašević kročio je u biznis prije 13 godina, kada je s poduzetnicima iz Holandije formirao bosanskohercegovačko-holandsku firmu “Isowood”, čija je osnovna djelatnost finalna prerada drveta. U Poslovnoj zoni u Gračanici sagrađena je savremena tvornička hala, a onda su 2010. i 2014. godine vode iz rijeke Spreče napravile ogromnu štetu. Uzaludne su bile odbrane gradnjom zida, u šta je “Isowood” uložio 100.000 KM.


Kuhinjske ploče


Zbog toga je Ahmetašević, zajedno sa saradnicima, došao na ideju i prošle godine na lokaciji Stankove Bare, dva kilometara od Gračanice, uz magistralni put sagradio moderni “Drvni centar” za proizvodnju, prodaju i usluge obrtnicima. Centar se prostire na 5.500 kvadratnih metara.


- Više ne strahujemo od poplava. U ovom centru proizvodimo višeslojne kuhinjske ploče kombinacijom topole i bukve i sve to izvozimo u Holandiju. Pravimo i višeslojne i masivne podove, tzv. seljačke, narodne podove i kuhinjske ploče i zidne obloge na bazi iverice i medijapana. I to, kao jedini proizvođači u regiji, izvozimo u Srbiju i Hrvatsku - kaže Ahmetašević te dodaje da sarađuje sa 250 stolara, obrtnika, od Prijedora do Zenice i Zvornika, uključujući kompletan Tuzlanski kanton.


Radni odnos


Kompanije je donedavno imala 69 radnika, a sada je u radni odnos primljeno 11 novih radnika prema programu Vlade FBiH pa fabrika zapošljava 80 radnika. Plaće i doprinosi nikada nisu kasnili pa ni u maju 2014. godine, kada su se desile poplave koje su napravile milionske štete.

 

(Avaz/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

BLIN
KOMENTARI