u srijedu i preliminarni rezultati izbora

Sutra ponavljanje izbora na 15 biračkih mjesta u Srbiji

Front 03.05.16, 11:51h

Sutra ponavljanje izbora na 15 biračkih mjesta u Srbiji
Za ponovljeno glasanje je tiskano 19.729 listića, što obuhvaća konačan broj birača na mjestima na kojima se glasa i rezervu glasačkih listića od 0.05 posto od konačnog broja na tim mjestima

 

Izvanredni parlamentarni izbori na 15 mjesta u Srbiji bit će ponovljeni u srijedu, 4. svibnja, nakon čega će biti poznati preliminarni rezultati izbora.

 

Kako prenosi Tanjug, iz Republičke izborne komisije (RIK) preliminarne rezultate izbora najavljuju za srijedu navečer. Za ponovljeno glasovanje je tiskano 19.729 listića, što obuhvaća konačan broj birača na mjestima na kojima se glasa i rezervu glasačkih listića od 0.05 posto od konačnog broja na tim mjestima. Glasovanje će biti provedeno po izbornim listama koje su utvrđene za narodne zastupnike, a RIK je za njihovo provođenje osnovao nove biračko odbore.

 

Glasački listići za ponovljene izbore bit će bijele boje, a kontrolni list za provjeru ispravnosti glasačke kutije svjetlo ljubičaste. Biračka mjesta bit će otvorena od 7 do 20 sati, kada prestaje i izborna šutnja.

 

(FENA/em)

BLIN
KOMENTARI