Nije poznat razlog tuče

Potukli se zatvorenici u KPZ Zenica, povrijeđeno nekoliko osoba

Hronika 02.05.16, 15:24h

Potukli se zatvorenici u KPZ Zenica, povrijeđeno nekoliko osoba
Do tučnjave je došlo pod još nerazjašnjenim okolnostima kada su dvije osobe napale trojicu zatvorenika, od kojih je jedan zadobio težu povredu glave, a druga dvojica lakše tjelesne povrede

 

Nakon sinoćnje tuče u kojoj je sudjelovalo više zatvorenika, u Kazneno-popravnom zavodu Zenica povrijeđeno je nekoliko osoba koje su zbrinute na odjelu Kantonalne bolnice Zenica i svi povrijeđeni su izvan životne opasnosti.

 

Poslije službene prijave ovog incidenta obavljene su uviđajne radnje u prisustvu dežurnog kantonalnog tužiloca Sanjina Kulenovića, koji je zatražio da istražni tim utvrdi sve okolnosti napada i narušavanja zatvorskog kućnog reda.

 

- U Kazneno-popravnom zavodu Zenica došlo je do fizičkog napada na tri osuđenika. Jedna osoba je zadobila teške tjelesne povrede, dok su kod dvije konstatovane tjelesne povrede. Dežurni kantonalni tužitelj je izašao na lice mjesta i obavio uviđaj, a još se uvijek utvrđuju sve okolnosti koje su dovele do ovog slučaja - saopćila je Feni stručna saradnica za odnose s javnošću Tužilaštva ZDK Mirna Poljac.

 

Nadležni tim je obavio uviđajne radnje i za sada nije zvanično poznato zbog čega je došlo do fizičkog obračuna.

 

Do tučnjave je došlo pod još nerazjašnjenim okolnostima kada su dvije osobe napale trojicu zatvorenika, od kojih je jedan zadobio težu povredu glave, a druga dvojica lakše tjelesne povrede. Odlukom uprave Kazneno-popravnog zavoda Zenica pojedini zatvorenici su prebačeni u samice.

 

Istražne radnje u ovom slučaju su u toku. 

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI