PREMIJERKA RS SAMOUVJERENO

Cvijanović: Ovo je samo jedna šarada, sve će se vratiti na staro, vlast će biti vlast, a oni ostati opozicija

Front 30.04.16, 17:20h

Cvijanović: Ovo je samo jedna šarada, sve će se vratiti na staro,  vlast će biti vlast, a oni ostati opozicija
Cvijanović smatra i da su najavljeni protesti opozicije u maju njihovi 'posljednji trzaji', kojima pokušavaju da pokažu da postoji nešto što se zove 'Savez za promjene'

 

Vlada Republike Srpske (RS) nije obustavila sva plaćanja iz budžeta do daljnjeg, već samo po pojedinačnim rješenjima za razne pomoći, što je opravdana mjera koju je trebalo donijeti i ranije, tvrdi entitetska premijerka Željka Cvijanović.

 

Informaciju u pojedinim medijima, da je "Vlada donijela zaključak kojim se obustavljaju sva plaćanja iz budžeta do daljnjeg", nazvala je dezinformacijom te dodala da bi to značilo da nema isplata plaća, penzija ni drugih davanja, a to „sve teče".

 

Tvrdi da se Vladin zaključak odnosio samo na jednu "malu stavku" koja se nalazi u nekoliko ministarstava, na pojedinačna rješenja ministara o pojedinim pomoćima koje se dodjeljuju i „sitnim grantovima“. 

 

Kazala je da je to urađeno jer je u toku izrada nove metodologije i jedinstvenih kriterijuma i principa prema kojima se dodjeljuje takva vrsta pomoći.

 

Ponovila je i da je entitetska vlada ponudila plan reorganizacije Banke Srpske, a da je na entitetskoj Agenciji za bankarstvo da to prihvati ili odbije i donese neku drugu odluku, 5.maja, za kada je najavljeno da će ta odluka biti saopćena.

 

-Ono što je meni važno jeste da smo Međunarodnom monetarnom fondu uspjeli da predočimo to što mi želimo i da smo uspjeli da dođemo do toga konačno da nam kažu `nama je dobro i jedno i drugo rješenje`. Ostalo nije u nadležnosti Vlade. Na to ni ja ne mogu uticati. Na Vladi je bilo da nađe rješenje, mi smo ga ponudili, a na Agenciji je da to prihvati ili odbije i donese neku drugu odluku - pojasnila je Cvijanović.

 

Vlada je predlagala da se ta banka reorganizacijom definira u novu finansijsku organizaciju.

 

-Smatramo da su na ovaj način zaštićeni svi klijenti te osigurani i neosigurani depoziti. Ako dođe do likvidacije onda to više nije taj slučaj. Onda su zaštićeni osigurani depoziti - rekla je entitetska premijerka u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

 

Cvijanović smatra i da su najavljeni protesti opozicije u maju njihovi "posljednji trzaji", kojima pokušavaju da pokažu da postoji nešto što se zove „Savez za promjene“.

 

Kaže da će protesti opozicije biti "jedna šarada, nakon čega će se sve vratiti na staro,  vlast će biti vlast, a opozicija će i dalje biti opozicija“.

 

Povodom Vaskrsa, Cvijanović je danas posjetila Dom za djecu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević" u Banjoj Luci.

 

(FENA/em)

 

 

BLIN
KOMENTARI