PREMIJER LIGA BIH

Radnik odbio zahtjev Slobode za pomjeranje termina finala Kupa BiH

Sport 29.04.16, 18:24h

Radnik odbio zahtjev Slobode za pomjeranje termina finala Kupa BiH
Prijedlog su odbili s obrazloženjem da su planirali 20. maja igrače pustiti na godišnji odmor. No, na to imaju pravo. Ovo govorim zbog toga što se u medijima i drugdje stalno govori o fair-playu kojeg, u stvari, nigdje nema, izjavio je danas na konferenciji za novinare trener Slobode Husref Musemić


Nogometaši Slobode ponovo se suočavaju sa problemom odigravanja velikog broja utakmica u kratkom vremenskom razdoblju. Od sutra, pa sve do 18. maja, odigrat će šest važnih utakmica u samo 18 dana, računajući i dvije finalne utakmice Kupa BiH protiv Radnika iz Bijeljine.


Igra na dva fronta iscrpljuje tuzlanske nogometaše, pa je uprava kluba  Bijeljincima uputila molbu da se druga finalna utakmica odigra 20. maja, odnosno, dva dana poslije ranije utvrđenog termina. tada će već biti završeno prvenstvo i nastupit će razdoblje ljetnog odmora.


- Prijedlog su odbili s obrazloženjem da su planirali 20. maja igrače pustiti na godišnji odmor. No, na to imaju pravo. Ovo govorim zbog toga što se u medijima i drugdje stalno govori o fair-playu kojeg, u stvari, nigdje nema. Pomjeranje finala za dva dana tražili smo radi odmora i zdravlja igrača, o čemu bi neko drugi u Savezu morao više povesti računa – izjavio je danas na konferenciji za novinare trener Slobode Husref Musemić.


Spomenuo je da je Sloboda već nekoliko puta do sada tražila pomjeranje termina igranja prvenstvenih ili kup utakmica za dan, ali nikada joj nije udovoljeno. Naprotiv, čak su joj zbog TV prijenosa mijenjali planirano vrijeme početka utakmica.


Bilo kako, valja se povinovati nogometnim propisima i odlukama. Sutra je u okviru 27. kola Premijer lige BiH gost Slobode ekipa Drine iz Zvornika. Samo nas pobjeda zanima. Jedva čekamo utakmicu, Drina nas neće zaustaviti, mada svakog protivnika respektiramo – rekao je igrač Samir Merzić.


Zbog žutih kartona Musemić ne može računati na Pericu Ivetića i Mladena Veselinovića, pa će umjesto njih nastupiti Slobodan Lakičević i vjerovatno Miljenko Govedarica.


Zbog ozljede neće u startnoj postavi biti ni Amera Ordagića i Nemanje Stjepanovića, a Musemić će priliku pružiti Omaru Pršešu i Damiru Mehidiću, strijelcu gola za pobjedu protiv Olimpica, dok će u napadu susret početi Mersudin Ahmetović.


(FENA/em)

BLIN
KOMENTARI