ZAVOD REFUNDIRAO TROŠKOVE

'Zabranjeni forum' još jednom pokrenuo čelne ljude da reaguju: Uplaćen novac za operaciju dječaka Ajdina Žigonje!

Hronika 29.04.16, 16:02h

'Zabranjeni forum' još jednom pokrenuo čelne ljude da reaguju: Uplaćen novac za operaciju dječaka Ajdina Žigonje!
Šestogodišnjem Ajdinu je dijagnosticiran rascjep kičmene moždine (Spina difida occulta) i krajem 2015. godine dječak je uspješno operisan u Turskoj. Ova operacija bila je neophodna kako bi se zaustavio dalji rascjep, te spriječilo da dječak ostane nepokretan

 

 

Zavod zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona je nakon sinoćnjeg gostovanja dječaka Ajdina Žigonje u „Zabranjenom Forumu“ TV Pink BH konačno refundirao dio troškova koje je otac dječaka Elvis Žigonja mjesecima potraživao od Zavoda.


Šestogodišnjem Ajdinu je dijagnosticiran rascjep kičmene moždine (Spina difida occulta) i krajem 2015. godine dječak je uspješno operisan u Turskoj. Ova operacija bila je neophodna kako bi se zaustavio dalji rascjep, te spriječilo da dječak ostane nepokretan.

 

ajdin-zigonja-forum2


„Mi smo u novembru 2015. godine na klinici Acibadem u Turskoj potrošili oko 20.500 eura. To su bolnički troškovi i tu ne računamo troškove prevoza  i smještaja. Nama je obećano da ćemo imati pravo na refundaciju 30% bolničkih troškova nakon povratka iz Turske. Međutim, nakon povratka smo dobili odgovor da pored računa (koje smo uredno posjedovali) moramo imati papir na kojem piše da se operacija trebala uraditi u Turskoj, a uz to smo trebali priložiti i konzularno mišljenje ljekara. Taj potpis o operativnom zahvatu u Turskoj nismo mogli dobiti, skoro pola godine smo tražili rješenje i zbog nedostatka sredstava Ajdin je propustio martovsku kontrolu“ – kaže Ajdinov otac koji je nastavio borbu i novac za postoperativni proces bukvalno skupio „na ulici“ i od donacija.

 

rjesenje-zabranjeni-forum


Iako su porodici Žigonja u Zavodu za zdravstveno osiguranje ZE-DO kantona rekli da džaba apliciraju ukoliko nemaju papir na kojem piše da se operacija trebala uraditi u Turskoj i konzularno mišljenje ljekara, oni su ipak aplicirali u nadi da će Zavod odobriti refundaciju.


„Tek jutros smo dobili poziv iz Zavoda u kojem nas obavještavaju da je Ajdin konačno dobio rješenje za refundaciju. Vjerujem, ustvari siguran sam da je sinoćnja emisija „Zabranjeni Forum“ neke ljude u ZE-DO kantonu dobro potresla, te su uspjeli naći rješenje za našeg Ajdina“- naglasio je Elvis Žigonja koji se još jednom zahvalio uredniku i voditelju emisije Aleksandru Hršumu za postavku teme Zabranjenog Foruma, emisije svih gledatelja Bosne i Hercegovine koji nerijetko rješenja za svoje probleme potraže baš u ovoj emisiji.

 

ajdin-zigonja-forum3

 

Sinoćnju emisiju možete pogledati OVDJE.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)

BLIN
KOMENTARI