Premijer TK zadovoljan

Bego Gutić: Tehnograd company pomaganjem Tuzla kvarcu pokazao je dobru volju i društvenu odgovornost

Hronika 29.04.16, 13:20h

Bego Gutić: Tehnograd company pomaganjem Tuzla kvarcu pokazao je dobru volju i društvenu odgovornost
Kako je saopćeno iz Ureda za zajedničke poslove kantonalnih organa TK, istaknuto je da je jučerašnji sastanak samo završnica već ranije započetih razgovora između premijera Gutića i Šarića

 

Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić je na današnjem sastanku s vlasnikom kompanije Tehnograd company Hamzom Šarićem izrazio riječi ohrabrenja za realizaciju jučer postignutog dogovora i trasiranje mogućeg puta za pomoć radnicima Tuzla kvarca.

 

Kako je saopćeno iz Ureda za zajedničke poslove kantonalnih organa TK, istaknuto je da je jučerašnji sastanak samo završnica već ranije započetih razgovora između premijera Gutića i Šarića.

 

-Još prije nekoliko dana sam Šarića, vlasnika kompanije koja je lider u građevinarstvu u Tuzlanskom kantonu, zamolio da sagleda mogućnosti i eventualno se uključi u iznalaženje rješenja za problematiku u Tuzla kvarcu. Drago mi je da je kompanija Tehnograd company ovim gestom pokazala dobru volju i društvenu odgovornost, te očekujem da u narednim danima dugoročno riješimo ovu problematiku - rekao je premijer Gutić.

 

Dodao je da će Vlada i dalje, u okvirima zakonskih rješenja i mogućnosti, nastojati da ubrza sve procedure za prijenos koncesije, kako bi se stekli uslovi za eksploataciju kvarcnog pijeska.

 

Šarić je pohvalio spremnost i angažman premijera Gutića na rješavanju ove situacije.

 

-Osim svih dosadašnjih aktivnosti koje smo provodili, raduje me i spremnost premijera Gutića da organizuje i prekovremeni rad Vlade Tuzlanskog kantona, i pratećih službi, te da ukoliko bude trebalo, organizira i svakodnevne sjednice Vlade, a kako bi se došlo do dugoročnog rješenja - rekao je Šarić.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI