FOTO/ POJAVILA SE I ZASJENILA NOVOM FIGUROM

Oprah Winfrey otkrila kako je uspjela drastično smršati: Ovako sam izgubila 15 kilograma...

ŽENA iN 22.04.16, 20:33h

Oprah Winfrey otkrila kako je uspjela drastično smršati: Ovako sam izgubila 15 kilograma...
Slavna voditeljica priznaje da je zavisna od hrane, a izgubila je čak 15 kilograma. Evo kako...


Oprah Winfrey se pojavila na Tribeca Film Festivalu koji se održava u New Yorku, a svi su bili oduševljeni njenom novom figurom!


Slavna voditeljica priznaje da je zavisna od hrane, a izgubila je čak 15 kilograma.


Kako? U tome joj je pomogao program Weight Watchersa – američke kompanije koja se bavi pružanjem usluga osobama koje žele da smršaju i održe težinu.


U nastavku pročitajte njene savjete uz pomoć kojih će se kilogrami lakše topiti.


1. Ne odričite se onoga što volite

Opra obožava krompire i hljeb u svakom obliku, ali svjesna je da ih ne može jesti u željenoj količini. Zato pazi na porcije i kombinuje ih s drugim namirnicama. Tako umjesto pirea jede pire od karfiola u koji dodaje jedan krompir radi teksture i ukusa.


2. Jedite puno ribe

Ona preferira bakalar i brancin. Ljudi koji nekoliko puta nedjeljno jedu ribu bogatu omega 3 masnim kiselinama su generalno zdraviji i sretniji, imaju niži krvni pritisak i manji rizik od dobijanja hroničnih bolesti.

 

oprah-winfrey-smrsala


3. Grickalice zamijenite voćem i povrćem

Ako želimo da smršamo, moramo da zaboravimo na procesuirane grickalice pune soli i masnoća. Kada poželi nešto da gricne Oprah bira razno voće ili hrskavo povrće poput mrkve i korjena celera kako bi zadovoljila želju za nečim hrskavim.


4. Vježbajte jogu

Oprah je priznala da se godinama stidjela da ide na treninge joge jer bi stalno padala u pokušaju da izvede neku pozu. Onda je sama počela da trenira uz online vodiče i polako stekla stabilnost. Joga opušta i sjajna je fizička aktivnost za sve koji ne teže aktivnosti poput trčanja.

 

5. Pijte puno vode

To je moj problem. Ne pijem je dovoljno jer ne volim vodu, priznala je Oprah. Međutim, nedovoljan unos obične vode pokušava da nadoknadi čajevima ili pak pije vodu aromatiziranu s raznim voćem koju zbog dobrog ukusa lakše popije.

 

(Story.rs/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)

BLIN
KOMENTARI