SVAKOG ČETVRKA U 20:10 SATI

Novo na Cinema TV i DEPO Portalu: Od večeras pratite 'Depo trailer' – magazin za novi ritam života

Mediji 21.04.16, 14:48h

Novo na Cinema TV i DEPO Portalu: Od večeras pratite 'Depo trailer' – magazin za novi ritam života
Radi se o TV magazinu koji će se baviti kulturom, filmskom i muzičkom industrijom, showbizzom, turizmom i sportom, ali i svim drugim aktuelnim društvenim temama u BiH i regionu

 

'Depo trailer' je prvi vlastiti produkcijski projekat Cinema TV (CTV), prve filmsko-zabavne televizije u BiH, koji se realizuje u saradnji sa DEPO Portalom.


Radi se o TV magazinu koji će se baviti kulturom, filmskom i muzičkom industrijom, showbizzom, turizmom i sportom, ali i svim drugim aktuelnim društvenim temama u BiH i regionu.


U prvoj emisiji, koja se premijerno emitira večeras na Cinema TV, publika će imati priliku da pogleda priču o snimanju novog spota Bože Vreće, kao i priču o starim kultnim serijama koje su se nekada producirale na ex-jugoslavenskim prostorima. Jedna od njih je i kultna tv serija „Velo misto“, koja se od ove sedmice emitira u programu CTV-a, a koja je rađena po čuvenom književnom tekstu Miljenka Smoja.  


O starim dobrim i bogatim produkcijskim vremenima u BiH, ali i nekadašnjoj zajedničkoj državi, i usporedbi sa produkcijom u današnje vrijeme, za magazin 'Depo trailer' govori legendarni programski urednik na TV SA Slobodan Svrzo.


'Depo trailer' donosi i priču o novom bh. filmu koji se ove godine snima u BiH 'Balada o Pišonji i Žugi“ i otkriva ko tumači lik Žuge, jednog od glavnih junaka ove filmske priče.


Ovo je samo dio sadržaja iz prve emisije koje će se u narednom periodu emitirati svakog četvrtka u 20:10 sati, a nakon toga prilozi će biti emitirani na DEPO TV-u u okviru DEPO Portala.


Magazin novinarski oblikuju i prezentiraju Merima Hodžić i Aida Begović, uz produkcijsku podršku studija Spektroom, muzičke kuće Sarajevodisk, DEPO Portala i CTV-ija.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)

BLIN
KOMENTARI