NOVI DETALJI POVREĐIVANJA VLASNIKA KAFIĆA 'LONDON'

Manekenka Alisa Zlatarević: Ja nisam u bijegu, a ne znam gdje je Timur, to je bio nesretan slučaj!

Hronika 21.04.16, 08:17h

Manekenka Alisa Zlatarević: Ja nisam u bijegu, a ne znam gdje je Timur, to je bio nesretan slučaj!
Prema kazivanju Koštrebičeve supruge Amele, njihova mlađa kćerka je tokom incidenta pala i povrijedila se, a starija je uletjela kroz prozor Jusićevog auta te ga je udarala telefonom dok je on vozio u rikverc

 

 

Foto: Dnevni avaz

 

Timur Jusić, koji se sumnjiči da je vozilom teško povrijedio Mersada Koštrebiča Mirsu (62), vlasnika poznatog sarajevskog kafića "London" na Ciglanama, i dalje nije dostupan sarajevskoj policiji. 

 

Sve ispričala

 

Koštrebič je i dalje u komi, a ljekari UKCS-a čine sve što je u njihovoj moći da bi se oporavio. Kobne noći kada se dogodilo sumnjivo Koštrebičevo povređivanje, s osumnjičenim Jusićem u vozilu se nalazila i Alisa Zlatarević, bivša misica i poznata manekenka iz Zenice. Incident se dogodio u Jukićevoj ulici, na prilazu Koštrebičevoj kući u sarajevskom naselju Koševsko Brdo oko 23.40 sati.  

 

- Nisam u bijegu, evo me u Sarajevu. Bila sam u vozilu tada s Timurom. Mi smo prijatelji. Dala sam izjavu u policiji kao svjedok. Ispričala sam im šta se sve dogodilo prije pet dana. Timur trenutno nije tu, ja ne znam gdje se nalazi, kada dođe, odmah će dati izjavu i policiji i vama. Za pregovore policije i Timurovog oca ne znam, a ne znam ni gdje se on trenutno nalazi. Nemam pojma ni je li on u Crnoj Gori - kazala nam je jučer manekenka.  

 

Ona je nadalje navela da Jusić ranije nije imao problema s Koštrebičem.

 

kostrebic

 

- Nije ga ni poznavao. To je nesretan slučaj. U policiji ima tačno sve kako je bilo. Mersad je bio vidno pijan, teturao je... Psovao je, nije nam dao da idemo ispred njegove avlije, rekao je da će nas pobiti i zvao je nekakve ljude. Mi smo se tu zaustavili jer smo htjeli da vidimo neku kuću u susjedstvu koja je bila na prodaju - rekla nam je Zlatarević.  

 

Istražitelji rade na otkrivanju motiva zbog kojeg je Jusić povrijedio Koštrebiča, a porodica osumnjičenog tvrdi da je Koštrebič povrijeđen nesretnim slučajem.

 

- Timurov otac i djevojka nisu u bijegu, kako su pojedini mediji objavili. Timur se nalazi u inozemstvu i za sada ne znamo kada će doći. Njegov otac ne pregovara s policijom o njegovoj predaji. Istina je da je došlo do nemilog događaja, koji je više bio nesretan slučaj, što će istraga i pokazati. Treba u obzir uzeti samo stavove istražnih organa, a ne izjave pojedinaca. Porodica Jusić se nada što bržem ozdravljenju oštećenoga. Također, između Timura i Koštrebiča nije bilo nikakvih neraščišćenih računa. Ovo je izjava porodice Jusić - kazao nam je član porodice Jusić čiji je identitet poznat redakciji.  

 

Tvrdnje supruge 

 

Podsjećamo da su dramatičnom događaju svjedočile i Mersadova supruga Amela, kao i njihove dvije kćerke. Amela je ranije za naš list kazala da se pred njihovom kućom parkirao veliki crni džip. Ona je u svojoj izjavi, također, navela da je njen suprug rekao mladiću u džipu da se pomjeri da bi se mogao parkirati, a momak mu je poručio: "Zaobiđi me." Koštrebičeva supruga je kazala da je na mjestu događaja bio i čovjek star oko 60 godina, koji je njenog supruga dozivao imenom i djelovao je kao da želi spriječiti raspravu. 

 

timur-jusic

 

Amela je ispričala da je taj mladić ušao u džip i djevojku gurnuo na suvozačevo mjesto, a on je sjeo za volan. Onda je Koštrebič stao na ulicu i rekao: "Stani da riješimo ovo”, a prema riječima Amele, mladić je stisnuo gas te ga je udario prednjim dijelom džipa. 

 

Koštrebič je pao na leđa, a potom je udario glavom o beton, nakon čega ga je vozač pregazio. Amela je našoj ekipi tada kazala da njen suprug nije nikome dugovao novac, mada je policija istraživala i tu mogućnost. 

 

Kćerka fotografirala

 

Prema kazivanju Koštrebičeve supruge Amele, njihova mlađa kćerka je tokom incidenta pala i povrijedila se, a starija je uletjela kroz prozor Jusićevog auta te ga je udarala telefonom dok je on vozio u rikverc. Ona se potom izvukla iz vozila i potrčala je za njim, ali je on pobjegao. Uspjela je sve fotografirati - auto, vozača i tablice. Ona je dodala da su taj mobitel predali policiji.

 

(Avaz.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/em)

 

BLIN
KOMENTARI