VIDEO/ GLEDAJTE OVOG PROLJEĆA

Novo na CINEMA TV: Počinje filmski ciklus 'Balkan u pokretu' i 'DEPO Trailer'

Mediji 15.04.16, 14:48h

Novo na CINEMA TV: Počinje filmski ciklus 'Balkan u pokretu' i 'DEPO Trailer'
Filmski ciklus 'Balkan u pokretu' i magazin DEPO Trailer novi su sadržaju koje već od ovog vikenda možete pratiti na prvom bh. filmskom kanalu Cinema TV... Saznajte više!


 

BALKAN U POKRETU...

Bosansko-hercegovački TV kanal CTV ponudit će ovog vikenda atraktivan filmski ciklus „Balkan u pokretu“. U okviru ovog ciklusa prikazuje se veliki broj zanimljivih i nagrađivanih naslova iz BiH, Srbije, Hrvatske i Slovenije.


Tako će u subotu i nedjelju, 16. i 17. aprila, sa početkom u 20 sati, publika moći gledati dva filma poznatog slovenskog reditelja Gorana Vojnovića – „Čefurji raus“ i „Piran, Pirano“.

 

Tokom aprila i maja u okviru ovoga ciklusa bit će prikazan još niz poznatih naslova iz tekuće regionalne produkcije. Tu je još jedan slovenački naslov – atraktivna epska priča „Šangaj“, Marka Nabešnika i vodećih bh. glumaca u glavnim ulogama (Emir Hadžihafizbegović, Saša Petrović, Haris Burina, Jasna Diklić).


Akciona komedija „Beogradski fantom“, beogradskog reditelja Jovana Todorovića, bosansko–austrijska drama „Body complete“ Lucasa Sturma, kao i omnibus „Zagrebačke priče“, također će biti emitirane u okviru ovoga ciklusa, koji se završava filmovima Jasmina Durakovića „Sevdah za Karima“ i „Ja sam iz Krajine, zemlje kestena“.


Cinema TV redovno radi na aktualiziranju svog sadržaja. Tako će u idućoj sedmici publika premijerno moći pogledati dva nova filma, a to su „Marina“ i „Citizen Gangster“. Premijera filma „Marina“ je u utorak, 19. aprila, u 20:10 sati, a „Citizen Gangster“ se emituje u petak, 22. aprila, u isto vrijeme.


Kako bi obogatili svoj sadržaj, CTV od ponedjeljka starta i sa emitovanjem kultne hrvatske TV serije „Velo Misto“. Serija je snimljena prema knjizi Miljenka Smoje, tačno deset godina nakon velikog uspjeha njegove serije „Naše malo misto“. Serija je živopisna hronika grada Splita i govori o životu ribara, radnika, studenata, vojnika, bludnica, ali i uglednih građana, a radnja se odvija početkom osamdesetih godina prošlog vijeka. Prva epizoda pod nazivom „Praški studenti“ se emituje u ponedjeljak, 18. aprila, u 20:10 sati.

 


DEPO TRAILER...

CTV iduće sedmice počinje emitovati svoj TV magazin „Depo trailer“ – TV magazin za novi ritam života.
 

„Depo trailer“ je prvi vlastiti produkcijski projekat Cinema TV (CTV), prve filmsko-zabavne televizije u BiH. Radi se o TV magazinu koji će se baviti kulturom, filmskom i muzičkom industrijom, showbizzom, turizmom i sportom, ali i svim drugim aktuelnim društvenim tema u BiH i regionu.


Tako će u prvoj emisiji, koja se premijerno emitira 21. aprila ove godine, publika imati priliku da gleda priču o Šabanu Bajramoviću i snimanju novog spota Bože Vreće, ali otkriti i ko igra Žugu u filmu „Balada o Pišonji i Žugi“, te saznati priču o kultnoj tv seriji „Velo misto“, koja se od naredne sedmice emitira u programu ove televizije.


Ovo je samo dio sadržaja iz prve emisije koje će se u narednom periodu emitirati svakog četvrtka, a nakon toga prilozi će biti emitirani na DEPO TV-u u okviru DEPO Portala.


Magazin novinarski oblikuju i prezentiraju Merima Hodžić i Aida Begović, uz produkcijsku podršku studija Spektroom, muzičke kuće Sarajevodisk, DEPO Portala i CTV-ija.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/M. Miličević)

 

BLIN
KOMENTARI