PRESS KLIPING/VELIKI USPJEH SARAJEVSKIH OPERNIH ZVIJEZDA

Veliki očevi i sinovi koji ih slijede

Kultura & Mediji 09.04.16, 12:32h

Veliki očevi i sinovi koji ih slijede
Nastup Ivice Šarića sa svojih dva sina Leonardom i Ivanom, zajedno sa Giorgio Surianom i njegovim sinovima, oduševio je publiku u zagrebu, dok stručna javnost ocjenjuje da ovaj zajednički projekat ima potencijal svjetske atrakcije

 

Šarići i Suriani imaju potencijal svjetske atrakcije. Pokazali su svojim prvim zajedničkim nastupom koji se proteklog tjedna dogodio za Zagrebačku filharmoniju na koncertu za zakladu Ana Rukavina, u Lisinskom.

 

Ovo je početak teksta o nastupu bosanske operne zvijezde Ivice Šarića i bas baritona svjetske karijere Giorgija Suriana sa po dvojicom svojih sinova koje je ovih dana objavio Branimir Pofuk, vodeći hrvatski muzički kritičar u zagrebačkom Večernjem listu.

 

Tradicionalno pospani bosanski mediji uglavnom su propustili da poprate ovaj umjetnički događaj koji je izazvao veliki interes u hrvatskoj javnosti.

 

Maestro Ivo Lipanović još nikada nije, piše Pofuk, imao takvu solističku ekipu sastavljenu od četiriju basova i dva tenora, a siguran je da nitko u svijetu nije još dirigirao na jednom koncertu dvojici očeva s po dvojicom sinova pjevača. No, baš kao i očevi, prekaljeni operni profesionalci i veliki umjetnici Giorgio Surian i Ivica Šarić, tako i sinovi Stefano i Giorgio Surian mlađi te Leonardo i Ivan Šarić ne izlaze na pozornicu zbog senzacije, nego zbog ljubavi prema glazbi i pjevanju. 

 

-    Ja sam iz odgovarao od ovoga teškog životnog poziva koji se sve manje cijeni, ali nisu me poslušali – govori o ovome Ivica Šarić, prvak sarajevske Opere i već desetljećima jedan od najtraženijih basova i šire. I sinovi  su basovi.

 

saric-i-sinovi-surian-i-sinovi-ivo-lipanovic


Štaviše, Leonardo ima glas pored kojeg mu i otac zvuči kao tenor, a Ivan se upravo sprema za ulogu u Puccinijevoj operi „Le Boheme“ u Trstu. Obojica redovito nastupaju u Operi Narodnog pozorišta u Sarajevu, a Leonardo uspješno sklada i snima glazbu za kazalište i film.

 

Šarići i Suriani su, između ostalog ističe Branimir Pofuk, razgalili zagrebačku publiku, kako pojedinačnim arijama, tako i udvojenim Toreadorom iz Carmen ili baš prikladno učetvostručenim Basiliom u slavnoj ariji „La calunnina“ iz „Seviljskog brijača“.

 

Sljedeći zajednički nastup Suriani i Šarići imat će 11. Studenog ove godine uz Sarajevsku filharmoniju na pozornici Opere Narodnog pozorišta u Sarajevu.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ ak)

 

BLIN
KOMENTARI