FOTO/ POČEO 36 NIVEA BH Fashion Week

Duge gole noge i luksuzna auta: Uzburkane modne strasti u Porsche centru Sarajevo

Lifestyle 03.04.16, 10:43h

Noć je započela revijom najpoznatijeg i najproduktivnijeg bh. dizajnera Marka Fehera. A veliki aplauz opravdao je kolekciju „Persepolis“ koja je inspirisana promjenama, buntom, punk pokretom, inovacijom

 

 

U Porsche centru Sarajevo salon Audi sinoć je započeo 36 NIVEA BH Fashion Week. Odlična organizacija i sam ambijent, prelijepe manekenke i manekeni, svjetske modne marke - samo su neki od razloga zbog čega je  cjeloukupan dojam izgledao savršeno.


Noć je započela revijom najpoznatijeg i najproduktivnijeg bh. dizajnera  Marka Fehera. A veliki aplauz opravdao je kolekciju „Persepolis“ koja je inspirisana promjenama, buntom, punk pokretom, inovacijom.


Ova kolekcija je dosta drugačija od ostalih, bazira se na inovaciji i tretiranju materijala, kao i na upotrebi boja koje do sada nisu korištene. Manekeni su nosili obuću OFFICE SHOES-a.


Poslije Markove revije uslijedila je revija VIP gosta koji nam je stigao iz Njemačke, Emira Medića.
Kolekcija „PUTNIK“ prikazala je savršene modele, igre krojeva, boja i šta nam sve donosi svjetska modna scena. Za make up i frizuru bili su zaduženi „Ters bosanka“ by Merjem Nuhić XYZ i MARELLA, koji su sigurno prava modna destinacija za sve stilove.

 

36-fashion-week-15


I u sezoni proljeće-ljeto 2016. XYZ i Marella donose vam jedinstveno modno putovanje po svačijem ukusu i za svaki stil. Nezavisno njegujete li ulični ili elegantni stil, XYZ i Marella poslovnice nude vam bezbroj brendova, kojim možete postići savršen izgled. A reviju je otvorila vjerna priateljica XYZ i Marelle, lijepa i simpatična Dejana Rosuljaš.


Za frizuru bila je zadužena Merjem Nuhić, a za make up „Glamorous Makeup“.


„VEČE MODE HRVATSKE“ koja je održana pod pokroviteljstvom Ambasade Republike Hrvatske predstavila je viziju sezone proljeće/ljeto 2016. Revije su održali Boris Banović, Ana Milani by Wedding City čije su frizure bile djelo Mirele Barakovac, Preta Design, Martina Kuzlić. za čije frizure je bio zaduzen Dirty cut (Đorđe Kosić) i modna kuća Kotka.

 

36-fashion-week-23


Za make up „VEČE MODE HRVATSKE“ bio je zadužen team „RED LIPS" studio iz Zagreba, vlasnice Amadee Krajnović.


Po završetku revija sve zvanice pridružile su se druženju na Sarajevsko After party!


Kako je protekla prva noć pogledajte u našoj fotogaleriji...


Drugu noć, 03. aprila, sa početkom u 20:00 sati na lokaciji Porsche centar Sarajevo salon Audi svoje kolekcije predstavljaju afirmirani modni dizajneri Tea Zubović, Ata Omerbašić, Vera Fashion-Ksenija Stanarević, Modni Atelje Stella by Jelica Vulović & Milkica Stanimirović.


Drugi dio večeri pod pokroviteljstvom Ambasade Republike Turske održat će se „Turkish Fashion Show“ gdje će svoje kolekcije predstaviti modne kuće Jeordie's i Torres,  a na programu je i revija modnog dizajnera Tolga Cama.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa/Foto: Amer Beganović, BH Fashion Week)

BLIN
KOMENTARI