Prva pomoć

Otkrivamo dvije stvari koje su bolje od riže za mokri telefon

Tehno 26.02.16, 15:45h

Otkrivamo dvije stvari koje su bolje od riže za mokri telefon
Riža je stvar prošlosti

 

Sve što si htjela je poslati poruku najboljoj prijateljici, no umjesto toga, prolila si čašu vode po svom telefonu. Ako želiš stvoriti ikakve šanse za njegovo spašavanje, moraš djelovati jako brzo. 


 
Nekad je glavni savjet glasio: baci telefon u rižu. No, vremena se mijenjaju. Evo što sad trebaš učiniti.


 
1. Ugasi mobitel


 
Čim zgrabiš mobitel, prvo što moraš napraviti jest isključiti ga. Nemoj provjeravati da li radi, jer to doista nema smisla, već ga samo odmah isključi.

 

2. Pijesak za mačke


 
Sad dolazi onaj dio, u kojem ti otkrivamo što koristiti umjesto riže, a vjerovala ili ne, radi se o pijesku za mačji wc. Poznata stranica Gazelle, testirala je 9 metoda, što učiniti kada se dogodi ovakva nezgoda, a trik s rižom zasjeo je na posljednje mjesto. Dakle, nakon što isključiš telefon, okreni telefon tako da ekran bude prema dolje, dobro ga protresi te za zamotaj u ručnik. Konačno, zakopaj ga u zdjelu punu mačjeg pijeska ili kus-kusa, jela od pšenične krupice. Radi se o dva najučinkovitija sredstva za apsorpciju.


 
3. Upali mobitel


 
Pričekaj najmanje 24 sata, prije nego ponovno uključiš svoj mobitel. Prava je istina da je idealno razdoblje zapravo 48 do 72 sati. Iako znamo da si naviknuta na to da tvoj mobitel bude baš uvijek uz tebe, gledaj na ovo kao na kratki detox plan od tehnologije. Pusti ga neka se dobro osuši. A ako ne radi, morat ćeš potražiti stručniju pomoć... Za svoj telefon, naravno.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI