Bolje spriječiti nego liječiti

Dobro otvorite oči: Ova četiri neverbalna znaka otkrit će vara li vas partner

Hronika 13.02.16, 21:06h

Dobro otvorite oči: Ova četiri neverbalna znaka otkrit će vara li vas partner
Želite li znati vara li vas, samo promatrajte. neverbalna komunikacija otkriva o nama puno više no što možete pretpostaviti

 

Varalicu možete prepoznati i prije no što odluči to napraviti. Ova četiri  neverbalna znaka definitivan su razlog za uzbunu…


Psiholog Wray Herbert otkrio je kako otkriti varalicu. Proveo je sociološko-psihološki eksperiment na svojim studentima i došao do 4 ključna neverbalna znaka koje odajemo, kada se spremamo nekome zabiti nož u leđa. Stotine ljubomornih žena i muškaraca, zahvalne su mu.. Evo koji su to znakovi.

 

Dva para studenata imali su zadatak međusobno komunicirati. Prvi je par komunicirao putem interneta, koristeći se uobičajenim emotikonima, poput smajlića, pusa i slično.

 

Drugi je par komunicirao licem u lice i odmah je uvrđeno kako je takva komunikacija puno bolja, jer su lakše detektirali neverbalne znakove koji upućuju na prevaru.

 

Snimke razgovora potom su dali na procjenu stručnjacima koji nisu bili sudionici prvog dijela eksperimenta, a koji su detektirali 4 neverbalna znaka što ukazuju na nevjeru.

 

Te su geste: dodirivanje ruke i lica, preklapanje ruku i naginjanje unatrag.

 

Nijedan od ovih znakova pojedinačno nije stopostotan znak da će vas prevariti, međutim, ukoliko se pojavljuju zajedno poprilično su siguran znak da je prevara na pomolu.

 

Dodiruje li ti ruku, lice, preklapa li svoje ruke na stolu ili u krilu, naginje li se unatrag dok razgovarate i to sve stalno ponavlja, znate što vam je činiti.
 

(Net.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI