Posljednji časovi osuđenika

Tolimir se jedva kretao, a onda mu je pozlilo: To je vidio Karadžić koji je...

Hronika 12.02.16, 10:35h

Tolimir se jedva kretao, a onda mu je pozlilo: To je vidio Karadžić koji je...
Radovan Karadžić prvi je pritekao u pomoć Zdravku Tolimiru koji je u ponedeljak uveče preminuo u Sheveningenu od posljedica srčanih problema- piše Kurir

 

- Te večeri Tolimir je krenuo iz svoje ćelije ka govornici, najvjerovatnije da se javi supruzi Nadi. Pošto se teško kretao, imao je uvijek ispred sebe hodalicu koju je jedva gurao. U jednom trenutku nije mogao da stoji i sjeo je na tu hodalicu. U blizini je bio Radovan Karadžić i vidio je da Zdravku nije dobro. Dok mu je prilazio, Tolimir je samo skliznuo sa nje i pao, Radovan je odmah počeo da doziva stražu i ljekara i pokušao je Tolimiru da pomogne ali mu, nažalost, nije bilo spasa.... Ljekari su vrlo brzo došli, probali da ga ožive, ali nisu uspjeli - priča Kurirov izvor iz Haga.

 

General Zdravko Tolimir uhapšen je 30. juna 2007. godine. 

 

Haški tribunal osudio je krajem 2012. generala Vojske Republike Srpske Zdrava Tolimira na doživotni zatvor, proglasivši ga krivim za dešavanja u Srebrenici u ljeto 1995.


Preminuli general nije imao djece, a jedina porodica mu je bila supruga Nada koja ga je često posjećivala u pritvoru u Hagu.

 

(Kurir.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI