Pripazite na to

Seks potezi kojima bi mogla zatrudnjeti

DEPO PLUS 12.02.16, 08:46h

Seks potezi kojima bi mogla zatrudnjeti
Potreban je samo jedan spermij da oplodi jajnu ćeliju

 

 

Osim nekorištenja kondoma, naravno.

 

1. Potreban je samo jedan spermij da oplodi jajašce. Izvlačenje prije ejakulacije, i dalje može biti rizično, ako krenete u drugu rundu, ponovno bez kondoma.


 
2. Za sve one koji se od seksa ne suzdržavaju ni za vrijeme onih dana, a ne koriste kondom, zapamtite: spermiji mogu živjeti unutar tijela 2-5 dana. Ako je tvoj ciklus kratak te ovuliraš (pre)rano, sperma još uvijek može biti na istom mjestu te oploditi jajašce. Vjerojatnost je mala, ali šansa ipak postoji.


 
3. Jedan kondom je sasvim dovoljan. To kažemo za sve one, koji misle kako će s dva kondoma u isto vrijeme biti sigurniji. Njihovo trenje na kraju će dovesti do pucanja.


 
4. Možda bi sljedeći put trebali dobro razmisliti, prije nego odlučite staviti lubrikant na njegov penis, prije stavljanja kondoma, jer ne želite da on još lakše sklizne.


 
5. Da ostanemo još malo kod lubrikanata, nemojte koristiti one na bazi ulja, kao što je baby ulje ili vazelin. Takvi lubrikanti oslabljuju lateks, što može rezultirati oštećenjem pa će vas kondom manje štititi.


 
6. Otvaranje paketa kondoma zubima, nekima je možda sexy, no doista ne želiš ništa oštro blizu ove tanke gume. Čemu riskirati?


 
7. Korištenjem kondoma, kojem je istekao rok trajanja, također se dovodiš u neželjenu opasnost. Upravo zato, prije upotrebe obavezno provjeri datum.


 
8. Još jedan od načina kako bi se mogla dogoditi trudnoća je i dopuštanje da se njegov veliki vrhunac izvrši na tvojim genitalijama. Ako sjeme dođe blizu ili na sam vaginalni otvor, stanice sperme mogu otplivati dalje u vaginu pa čak i oploditi jajašce, prenosi Cosmopolitan.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI