Reagovao na tvrdnje premijerke rs

Crnadak: Cvijanović ne radi ništa niti se za nešto pita, optužbe koje mi je uputila su primitivne!

Front 11.02.16, 20:04h

Crnadak: Cvijanović ne radi ništa niti se za nešto pita, optužbe koje mi je uputila su primitivne!
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je danas da usvojeni mehanizam koordinacije u BiH oslikava ustavnu strukturu i omogućava Republici Srpskoj (RS) sasvim dovoljan stepen zaštite u procesu evropskih integracija

 


Crnadak je rekao da ni predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, niti bilo ko drugi iz SNSD-a još uvijek nisu rekli ko je član usvojenog mehanizma koordinacije štetan za RS.

 

Rekao je i da je nemoguće ne primjetiti da su danas „mnogo nervozni predstavnici SNSD-a", jer se „velikom kuknjavom“ oglasilo čak sedam funkcionera te stranke.

 

"Čini mi se da je proces počeo i da će vrlo brzo znati ko je izdajnik u RS-u i to je pravi razlog ove kuknjave SNSD-a, a ne mehanizam kordinacije", naveo je Crnadak.

 

Ocijenio je "nepristojnim i primitivnim" optužbe koje mu je prethodno uputila Cvijanović, istakao je da je ona "beskorisna osoba za građane RS, koja niti šta radi, niti se nešto pita".

 

"Kada godinu dana ne bi dolazila na posao, to niko ne bi ni primijetio. Nemam namjeru da se bavim s njenom sujetom. Kada bude imala konkretnu primjedbu, i kada bude znala reći šta to ne valja u ovom mehanizmu koordinacije, onda neka se i javi", dodao je Crnadak.

 

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović prethodno je rekla da bi bilo normalno da Igor Crnadak, kao ministar iz Republike Srpske, bude zainteresiran za stavove Vlade RS o svakom važnom pitanju, pa tako i mehanizmu koordinacije, umjesto što je sav posao prepustio predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Denisu Zvizdiću.

 

(Fena/mr)

BLIN
KOMENTARI