HRVATSKI MINISTAR SE OGRADIO OD USTAŠTVa

Hasanbegović: Ustaški zločini predstavljaju najveće moralno posrnuće u povijesti hrvatskog naroda

Front 11.02.16, 14:43h

 Hasanbegović: Ustaški zločini predstavljaju najveće moralno posrnuće u povijesti hrvatskog naroda
Hrvatski ministar kulture Zlatko Hasanbegović rekao je u četvrtak da ustaški zločini predstavljaju najveće moralno posrnuće u povijesti hrvatskog naroda te 'političkom manipulacijom' nazvao 'selektivno korištenje periferne izjave izvađene iz konteksta" prije više od dvadeset godina iz njegovog mladenačkog i studentskog razdoblja

 

"Nikada nisam bio apologet bilo kojeg zločinačkog režima. Iz svojih javnih nastupa i radova jasno sam isticao da su ustaški zločini opterećeni ne samo hipotekom poraza već da predstavljaju najveće moralno posrnuće u povijesti hrvatskog naroda čija sjena i zloduh još do danas stoji nad hrvatskim narodom. Protivnik sam svakoga totalitarizma", rekao je Hasanbegović na konferenciji za novinare nakon sjednice Vlade Republike Hrvatske, javila je Hina.

 

"Koristiti selektivno potpuno periferne izjave izvađene iz konteksta prije više od dvadeset godina iz mog mladenačkog i studentskog razdoblja predstavljaju najobičniju političku manipulaciju", ustvrdio je.

 

Hasanbegović nakon konferencije za novinare nije želio odgovarati na novinarska pitanja.

 

"Novosti" su objavile fotografiju uz koju navode da se Hasanbegović fotografirao s ustaškom kapom 1996. godine te da je u časopisu "Nezavisna Država Hrvatska", glasilu Hrvatskog oslobodilačkog pokreta, pisao članke o ustašama kao herojima i mučenicima.

 

Ministar Hasanbegović tu je objavu nazvao insinuacijom, provokacijom i još jednom u nizu podvala kojom ga se želi diskreditirati.

 

 

(FENA/dh)

BLIN
KOMENTARI