PREDSJEDNIK SDS-A NE OSTAJE DUŽAN

Bosić: Dodik ne smije da raspiše referendum, pa se kukavički skriva iza opozicije

Front 10.02.16, 21:08h

Bosić: Dodik ne smije da raspiše referendum, pa se kukavički skriva iza opozicije
Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić smatra da je kukavički se skrivati iza opozicije i poziva predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da ne obmanjuje više javnost i ne sprječava održavanje referenduma u RS-u o Sudu i Tužilaštvu BiH

 -To je zakonska obaveza, jer je odluku o referendumu donijela Narodna skupština Republike Srpske, kaže predsjednik Bosić i dodaje da se Milorad Dodik „stavio iznad i najvećeg zakonodavnog organa u RS“.

 

 Ističe da nepromišljenim potezima Dodik nastavlja da urušava ustavni položaj Narodne skupštine RS-a tako što sprečava da se sprovede skupštinska odluka o sprovođenju referenduma.

 

 -Pokazujete politički kukavičluk kao da ste se nečega uplašili i nećete da raspišete referendum kojim građanima Republike Srpske obećavate već deset godina. Pozivam Vas, još jednom, da se ne skrivate iza opozicije nego da organizujete referendum, a ja lično i članovi Srpske demokratske stranke ćemo izaći na referendum i obaviti svoju zakonsku i građansku obavezu, poručio je Dodiku predsjednik SDS Mladen Bosić u pisanoj izjavi.

 

Dodik je ranije izjavio da je pitanje referenduma u RS o Sudu i Tužilaštvu BiH na čekanju sve dok ne bude konsenzusa svih stranaka o tom pitanju.

 

Savez za promjene je donio odluku da neće glasati ni za jednu inicijativu o izjašnjavanju građana, sve dok se ne provede referendum o radu Suda i Tužilaštva BiH, ističući da Dodik manipuliše skupštinskom odlukom o referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH i da nikada nije imao ni namjeru da se provede izjašnjavanje građana.

 

Odluka o tom referendum skupštinska većina u RS-u je usvojila još sredinom prošle godine, ali iako je prošla sve potrebne procedure nikada nije objavljena u “Službenom glasniku RS-a”.

 

Dodik je ranije tvrdio da će on odlučiti kada će to biti.

 

 

(FENA/dh)

BLIN
KOMENTARI