PREDSJEDNIK RS U SVOM STILU

Dodik: Ovaj ambasador je živi dokaz da BiH nije ozbiljna država, Savez za promjene je počinio veleizdaju

Front 10.02.16, 20:41h

Dodik: Ovaj ambasador je živi dokaz da BiH nije ozbiljna država, Savez za promjene je počinio veleizdaju
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je austrijski ambasador u BiH Martin Pamer živi dokaz da BiH nije ozbiljna država, jer da to jeste, 'ne bi u njoj mogao svako, poput Pamera, da bude ambasador'


Dodik je istakao da se Pamer davno kandidovao za vodećeg diplomatu u BiH po nediplomatskom miješanju u unutrašnje stvari BiH, ali i Republike Srpske.

 

Predsjednik Srpske rekao je za agenciju "Sputnjik" da je takav slučaj i sa njegovom posljednjom nediplomatskom i rusofobnom izjavom za jednog diplomatu da "on nema dokaze o najavljenoj pomoći iz Rusije i dokazima o dolasku rubalja u Banjaluku".

 

"Nikada nismo tražili niti najvaljivali nikakvu pomoć u rubljama, već kredit, a zahvalni smo Rusiji na dosadašnjim ulaganjima u privredu Republike Srpske bez ikakvih političkih uslovaljavanja, što je vidljivo svima osim Pameru", istakao je Dodik.

 

On je ocijenio da je nečuveno da jedan ambasador izlazi u javnost sa "ovakvim glupostima i da očekuje da ga obavještavamo o našim poslovima".

 

Austrijski ambasador u BiH Martin Pamer za portal "Vijesti" kritikovao je ustavnu strukturu BiH kao "prekomplikovanu", kao i političku elitu koja je, kako je naveo, dobila mnogo šansi da sada mora pokazati i dokazati da može napraviti nešto kredibilno, povjerljivo i da to ima rezultate.

 

Pamer je dodao i "da u BiH postoje ljudi koji rade na tome da se razvija sumnja u stabilnost BiH", navodeći da najava predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da će Srpska raspisati referendum o radu Suda i Tužilaštva BiH "nije konstruktivna i ne utiče povoljno na klimu stabilnosti u BiH".

 

Austrijski ambasador je rekao i da pojedini političare govore da će im Rusija pružiti pomoć, ali da do sada on, kako kaže, nije dobio dokaz da je mnogo rubalja došlo u Banjaluku.

 

Dodik: Veleizdaja predstavnika takozvanog Saveza za promjene

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da mehanizam koordinacije koji je predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić predstavio danas kao usaglašeni dokument nema podršku Republike Srpske, niti njenih institucija.

 

Dodik je istakao da tajnost samog procesa usvajanja Odluke o sistemu koordinacije već sasvim jasno govori da tu nije riječ o nečemu što ima podršku svih.

 

"Pitam se samo šta su tog 26. januara na tajnoj sjednici Savjeta ministara radili ministri iz takozvanog Saveza za promjene, osim što sy ponizno i svjesno digli ruku protiv Republike Srpske. I opet će takozvani Savez za promjene pitati šta je tu izdaja. Ovo je veleizdaja i to najveća od Dejtona do danas", naglasio je predsjednik Dodik.

 

 

(nezavisne.com/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI