jednostavni vodič

Koliko jezika govoriš, toliko vrijediš: Naučite ga i vi za samo sedam dana!

Lifestyle 09.02.16, 19:06h

Koliko jezika govoriš, toliko vrijediš: Naučite ga i vi za samo sedam dana!
Planirate otputovati u stranu zemlju na odmor, ali se ne služite njihovim materinjim jezikom? Otkrijte kako se osnove nekog stranog jezika mogu svladati u samo sedam dana


Niti jedan jezik ne može se u potpunosti naučiti u sedam dana, ali se zato mogu svladati osnove s kojima ćete biti u mogućnosti snaći se. Na tržištu se mogu naći specijalizirani rječnici za brzopotezna učenja pojedinog jezika, a uvijek se možete poslužiti Google prevoditeljem, te besplatnim internetskim stranicama i aplikacijama za mobilne telefone. 

 

Korak 1: Odredite prioritete


Najvažnije je odrediti prioritete na putovanju i njima prilagoditi učenje stranog jezika. Posjećujete li povijesni grad prepun značajnih građevina? Ili možda idete roniti na neku egzotičnu destinaciju? Stavite svoje potrebe na papir i naučite napamet imena svih lokacija koja planirate posjetiti na odmoru. Izgovarajte napamet imena mjesta, sve dok ne postane sigurni u svoj izgovor. 

 

Korak 2: Naučite konjugirati osnovne glagole 


S obzirom da imate vremenski rok od tjedan dana, poslužite se internetom da biste naučili konjugirati osnovne glagole. Postoje besplatne platforme koje vam daju pregled najvažnijih riječi i glagola u odabranom jeziku, te primjere izgovora. 

 

Korak 3: Naučite osnovne fraze 


Kad otputuju u stranu zemlju, neki pojedinci žele prvo naučiti proste riječi. No vi budite drugačiji, i tretirajte domaćine s poštovanjem koji zaslužuju. Gdje god otišli, morat ćete jesti i piti. Upravo zato naučite najosnovnije fraze koje će vam omogućiti da stignete do restorana, naručite hranu na pristojan način, ali se i snađete u prostoru. 

 

U tome naumu pomoći će vam fraze: 'Mogu li naručiti?', 'Za ovdje' i 'Za van', 'Da, hvala', 'Ne hvala', 'Koliko je daleko to mjesto?', 'Lijevo', 'Desno' i 'Ravno' te slično. Također, ne zaboravite naučiti kako se kaže 'Dobro jutro', 'Dobar dan', 'Laku noć', 'Drago mi je što smo se upoznali', 'Ispričajte me', 'Moje ime je...'

 

(punkufer.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI