Trikovi koje morate znati

Pet upotreba samoljepljive medicinske trake koje će žene obožavati

ŽENA iN 09.02.16, 13:16h

Pet upotreba samoljepljive medicinske trake koje će žene obožavati
Samoljepljiva kirurška traka ne propušta zrak, ne nadražuje kožu i obično se koristi za pričvršćivanje obloga na rane, raznih cjevčica i katetera. No ona ima i neke druge 'neslužbene' upotrebe u kojima će osobito uživati žene

 

1. Za udobnije nošenje štikli


Imate nove cipele koje bi vam mogle stvoriti žuljeve na petama? 'Kritična' mjesta prekrijete ovom ljepljivom trakom, pa tek onda obucite cipela. Traka će spriječiti zadebljivanje kože, a njena boja 'stopiti' se s vašom kožom. Zalijepite li treći i četvrti nožni prst zajedno ovom samoljepljivom trakom smanjit ćete bol u stopalima i pritisak u peti uslijed nošenja štikli.

 

2. Za podizanje grudi


Zalijepite nekoliko traka ispod grudi, i tako ih stabilizirajte i podignite umjesto grudnjaka. Ovaj trik ima najviše smisla upotrijebiti kad nosite haljine, majice i bluze otvorenih leđa koje ne dopuštaju nošenje klasičnog veša.

 

3. Pomaže prilikom šminkanja


Poslužite se samoljepljivom medicinskom trakom i kada želite savršeno nanijeti na kapke tuš za oči, a nemate mirnu ruku, ili niste vješti u tom make-up zadatku. Dovoljno je traku prilijepiti uz rub oka, a iznad njenog ruba povući željenu crtu.

 

4. Smanjuje nastanak bora


Zalijepite prostor između obrva prije nego što legnete u krevet u obliku slova X. Samoljepljiva traka držat će kožu 'na okupu', a s vremenom će spriječiti nastanak bora koje na ovom mjestu nastaju tokom spavanja.

 

5. Sprječava nastanak podočnjaka


Možda zvuči neobično, ali vrijedi isprobati. Prije odlaska na spavanje, namažite lice i predio oko očiju uobičajenom kremom. Potom zalijepite samoljepljivu traku na predio ispod očiju gdje obično imate podočnjake. Pritisak će smanjiti pojavljivanje neugodnih koluta nakon buđenja.

 

(Zadovoljna.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI