Vrijeme se opet mijenja

Pali se narandžasti alarm: Olujni vjetar u ponedjeljak stiže u BiH!

Hronika 07.02.16, 14:43h

Pali se narandžasti alarm: Olujni vjetar u ponedjeljak stiže u BiH!
Federalni hidrometeorološki zavod izdao je danas narandžasto upozorenje zbog pojačnog vjetra, a na momente sa olujnim udarima, u regionu Bosanske Krajine

 

Vremenski interval za koji se izdaje upozorenje je ponedjeljak, 8. februara, od 00.00 do 23:59 sati. Udari vjetra mogli bi iznositi od 60 do 70 kilometara na sat.

 

Inače, meteorolozi najavljuju da će u ponedjeljak u Bosni i Hercegovini prijepodne biti prohladno i ugodnije.

 

Sa odmicanjem dana sutra će doći do zatopljenja, pri čemu će se tegobe kod osjetljivih osoba postepeno pojačavati obzirom da slijedi promjena vremenskih prilika.

 

Od meteoropatskih reakcija mogući su reumatski bolovi, glavobolja, bolovi na mjestima ozljeda, nervoza i nesanica.

 

Tokom dana, nešto više oblačnosti bit će sa slabom kišom u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni. Nešto manje oblačnosti i više sunčanih perioda očekuje se u istočnim i sjeveroistočnim djelovima. Vjetar će biti umjeren do pojačan južnog smjera, a u Krajini na momente i olujan. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu od 5 do 10, a najviša dnevna od 8 do 15, na jugu i sjeveru zemlje do 17 stepeni.

 

U Sarajevu sutra će biti umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana doći će do postupenog povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura oko 2, a dnevna oko 11 stepeni.

 

U većem djelu BiH danas je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

 

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -3 stepena, Bugojno i Kupres 2, Zenica 3, Ivan-sedlo 4, Goražde 5, Prijedor, Sarajevo i Sokolac 6, Sanski Most 7, Livno i Zvornik 8, Bijeljina, Mostar i Srebrenica 10, Doboj 11, Bihać, Trebinje i Tuzla 12, Banja Luka, Gradačac i Neum 13, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

(Fena/aa)

 

BLIN
KOMENTARI