Akademija 'lijepih' boli u susjedstvu

Besplatna sado-mazo škola preko Drine: Srbi uče kako da vezuju i dave tokom seksa!

DEPO PLUS 07.02.16, 13:32h

Besplatna sado-mazo škola preko Drine:  Srbi uče kako da vezuju i dave tokom seksa!
Čovjek je čudno biće. Paradoksalno je da nekog moraš da vežeš da bi ga oslobodio, ili poniziš da bi ga ojačao, ali to je momenat predavanja odgovornosti, kaže domina BolimTe

 


Većina je čula za Akademiju primijenjenih ili ijepih umetnosti, ali da li ste znali da u Beogradu postoji potpuno besplatna Akademija lijepih boli?


U njoj „polaznike“ uče tehnikama vezivanja, koji bič koliko boli, ali i kako se čovjek pravilno gazi i kako „roba“ da davite a da mu ne prekinete dotok krvi.


Kad se kaže Akademija lijepih boli, mnogi pomisle na neku ustanovu u kojoj stroge, seksi profesorice kažnjavaju nevaljale učenike. A da li je to baš tako?


Za Kurir pojašnjava glavna domina Akademije...


- Ovdje smo da uživamo i da olakšamo put oslobođenja svima čije potrebe i sklonosti potpadaju pod široko polje BDSM, što najčešće podrazumeva vezivanje, dominaciju, sadizam i mazohizam. Iako „kinky“ (nastrana) scena postoji u Beogradu već duže vrijeme, Akademija je zvanično oformljena prije nešto više od dvije godine - kaže za Kurir domina, koja se predstavlja pod pseudonimom BolimTe, i objašnjava da je igra dominacije, prije svega, psihološka kategorija.


Prema njenim riječima, prihvatanje i izdržavanje bola, ali i poniženje upravo je okidač za gašenje ega i susret sa samim sobom.


- Čovjek je čudno biće, ponekad mu je potrebno da se nađe u ulozi psa na nečijem povocu da bi mogao da se oslobodi. Zvuči paradoksalno da nekog moraš da vežeš da bi ga oslobodio, ili poniziš da bi ga ojačao, ali momenat potčinjavanja zapravo je momenat predavanja odgovornosti nekom drugom. Upravo zato se BDSM poredi s psihoterapijom, samo što bi rijetko koji terapeut prebacio pacijenta preko koljena i održao mu jednu vaspitnu seriju po guzi - kaže BolimTe.


U klasičnom, patrijarhalnom odnosu, koji je u većini zastupljen u Srbiji, gdje muškarac naređuje, a žena sluša, niko ne vidi ništa čudno, niti iko govori o BDSM.


- Ono što pokušavamo da pokažemo jeste da su i druge varijante okej i da ih se ne treba stidjeti. Žene su kod nas toliko dugo u submisivnoj ulozi da uopšte ne čudi da sada neke od njih žele da preuzmu kormilo. Muškarci toliko dugo glume alfa mužjake da nekima treba pauza. Vreme je da srušimo tabue i prestanemo da se ponašamo kao da jedan obrazac može da odgovara svima - objašnjava BolimTe, koja je u ovom svijetu već više od deset godina, i dodaje:


- Neki brakovi mogu da se spasu ako muž najzad klekne pred svojom ženom i poljubi joj stopalo, kao što je oduvijek maštao. Neće plafon da mu se sruši na glavu, a ona će sutra opet da mu skuva ručak, ali sa osmijehom. To je ono u čemu Akademija lijepih boli može da pomogne kroz savjetovanje i radionice. Prije petnaest godina niste imali koga da pitate, ali sada je dovoljno da dođete na neki naš party, gdje fantazija počinje.


DISKRECIJA NAJVAŽNIJA


Uži krug Akademije lijepih boli sastoji se od nekoliko pojedinaca za koje dominacija nije izvor prihoda, već životna potreba i užitak. Za nas ovo nije posao, svi mi imamo neke potpuno druge karijere. Zato se u ovom svijetu predstavljamo pseudonimima i poštujemo svačiju diskreciju. To ne znači, naravno, da ćemo prebaciti preko koljena svakoga ko to poželi i samo ispunjavati njihove fantazije. Za to postoje profesionalne domine, s kojima može da se zakaže seansa - objašnjava BolimTe.

 

(Kurir/DEPO PORTAL,BLIN MAGAZIN/aa)

BLIN
KOMENTARI