KAKVI SMO TO (POSTALI) LJUDI

Nermin Tulić: Da li vas je danas bar malo stid jer ste gledali dok ubijaju Denisa - i niste reagovali?!

Hronika 06.02.16, 16:55h

Nermin Tulić: Da li vas je danas bar malo stid jer ste gledali dok ubijaju Denisa - i niste reagovali?!
Niko od stotinjak putnika koji su tada bili u tramvaju nije reagirao, a poslije ni javio se da svjedoči o ubistvu nedužnog dječaka. Kakvi smo to ljudi?!

 

Prije osam godina, na putu od škole do kuće, tog kobnog 5. februara, na tramvajskoj stanici kod Tehničke škole Denisa Mrnjavca napali su iz obijesti trojica mladića, od kojih je jedan bio maloljetan.


"Optuženi Ademir Lelović je u tramvaju prepunom putnika Denisu kazao: 'Šta me gledaš?' Denis je odgovorio: 'Je li zabranjeno gledati?' Nakon toga mu je Lelović rekao: 'Šta se praviš? Izađi vani iz tramvaja da se potučemo. Kada je Mrnjavac rekao da neće da se tuče jer ih ne poznaje, Nermin Sikirić je rekao: 'Sada je gotovo' i pokazao nož Leloviću i Berinu Taliću.


Lelović  je tada metalnim bokserom udario Mrnjavca u glavu, a Berin Talić udario ga je šakom u lice. Nakon toga je Lelović, Nerminu Sikiriću kazao: "Sad ga" i tada je Sikirić prišao Mrnjavcu i ubo ga nožem u stomak. Lelović i Talić potom su nasilno otvorili vrata tramvaja i zajedno sa Sikirićem pobjegli.


- Da li je danas one koji su bili u tramvaju tog 5.februara 2008., a u kojem je ubijen 17-godišnji Denis Mrnjavac,imalo stid jer su sve to gledali a nisu reagovali?, napisao je na svom Facebook profile poznati bh. glumac Nermin Tulić.


Upravo o tome, govorio je i jedan od Denisovih drugova. Niko od stotinjak putnika koji su tada bili u tramvaju nije reagirao, a poslije ni javio se da svjedoči o ubistvu nedužnog  dječaka. Kakvi smo to ljudi?

 

(Nap.ba/DEPO PORTAL,BLIN MAGAZIN/aa)

BLIN
KOMENTARI