FOTO/ POGLEDAJTE KAKO JE BILO NA SNIMANJU

Humor je ponovo stigao u BiH: Pala prva klapa nove serije 'Dobrodošli u Orient Express'

Mediji 05.02.16, 10:13h

Humor je ponovo stigao u BiH:  Pala prva klapa nove serije 'Dobrodošli u Orient Express'
U Sarajevu je počelo snimanje nove humorističke bh. serije 'Dobrodošli u Orient Express', po ideji i konceptu Jasmina Durakovića, redatelja i producenta poznatog po pokretanju nekih od najuspješnijih TV projekata


Riječ je o novom domaćem igranom projektu koji zajedno realizuju producentska kuća DEPO iz Sarajeva i Pink BiH, najgledanija tv stanica u  zemlji. Serija se radi po ideji i konceptu Jasmina Durakovića, reditelja i producenta poznatog po pokretanju nekih od najuspješnijih tv projekata u posljednjih 15-tak godina (Viza za budućnost, Pozitivna geografija, Lud zbunjen normalan), dok scenario potpisuje Dževad Hadžić (produkcija Marletti,)

 

Serija "Dobrodošli u Orient Express" okuplja oko sebe iskustan produkcijski tim i atraktivnu glumačku ekipu iz BiH i regije, a među glavnim protogonistima su Mirvad Kurić, Emir Hadžihafizbegović, Bojana Gregorić, Vanesa Glođo, Ivo Gregurević, Saša Petrović, Haris Burina...

 

Serija se na humorističan način bavi svakodnevnicom u Sarajevu i BiH, a događa se u jednom ovdašnjem hotelu koji pokušava da nađe svoju priču u tranzcijskom novom vremenu.


TV premijera i prikazivanje serije na Pink BiH planirano je od 1. aprila, dok će prije televizijske premijere uslijediti digitalno prikazivanje serije putem DEPO Zone, vodeće online platforme u BiH i na Balkanu za distribuciju širom svijeta putem interneta, što predstavlja novinu u Bosni i Hercegovini.

 

Kakva atmosfera je vladala na prvom snimanju nove bh. humorističke serije pogledajte u našoj galeriji.


(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh/Foto: Nikola Blagojević)

BLIN
KOMENTARI