Foto/ Dobar glas daleko se čuje

Svjetski portal Beatton o 'ABC Models': To je jedna od najvažnijih kompanija za modeling u Istočnoj Evropi

Nedjeljni magazin 01.02.16, 10:54h

Svjetski portal Beatton o 'ABC Models': To je jedna od najvažnijih kompanija za modeling u Istočnoj Evropi
U Bosni i Hercegovini i okolnim državama menadžment „ABC models SARAJEVO“ nudi talente i angažuje svoje modele, a većina rada kreće se u oblasti modelinga lokalno i regionalno - piše poznati svjetski modni portal Beatton

 

O ovoj uspješnoj bh. modnoj agenciji objavljen je tekst na stranicama svjetski poznatog portala Beatton.com. Doznajte šta je to što ovu agenciju čini toliko posebnom, ne samo na domaćem tlu, nego i u svijetu. Tekst prenosimo u cijelosti

 

Menadžment ABC modelsa je najveća agencija u Bosni i Hercegovini te jedna od najvažnijih regionalnih kompanija koje se bave modelingom u Istočnoj Evropi. Osnovana 1996. godine, ABC Models radi sa TOP profesionalnim modelima, umjetničkim direktorima, fotografima, model skautima, makeup artistima i stilistima. Kompanija je agencija koja nudi cjelokupnu uslugu, ne samo usluge kastinga i audicije, već i usluge snimanja, promocija, međunarodnog bukinga i ostale usluge. Njihovi modeli mogu se vidjeti na televiziji, u štampi, na modnim revijama, izložbama, sajmovima te u svjetskim reklamnim kampanjama u svim medijima. Također rade promocije za sajmove i velika otvorenja. Ovi poslovi traže od osoba da nose njihovu odjeću, pokazuju njihove proizvode ili privlače kupce. Modeling agencije nude takve osobe.  

 

VISOKA MODA JE VRH LEDENOG BRIJEGA


Najveće modne revije u Milanu i New Yorku stvaraju vijesti. Ipak, najpoznatiji događaji u modelingu i modi su samo mali ali bitan, dio modelinga i reklamiranja. Posao modelinga je ustvari izravan, u smislu da je ozbiljan posao, a njegov proizvod pruža talent u skladu sa specifičnim kriterijima i često za kratko vrijeme. Baš kao i svaka druga usluža djelatnost, uspjeh ili neuspjeh određen je time koliko je AGENCIJA sposobna da zadovolji potrebe klijenata, te nivoom profesionalizma, iskustvom i ekspertizom koje agencija donosi poslu.

 

Naravno, industrija mode, reklamiranja i zabave koriste mnogo modela i oni nastoje biti koncentrisani u samo nekoliko mjesta kao što su New York, Los Angeles, Paris, Tokio, Toronto, Barselona. Najveće agencije nastoje biti u tim mjestima i one zauzimaju sve naslovne strane. Ipak, modeli su potrebni svugdje. Za modeling važi izreka da modeli moraju biti blizu mjesta gdje rade. Ne samo iz razloga što se u kratkom roku dešavaju mnoga snimanja, već i zato što slanje modela na dalje destinacije predstavlja neprihvatljiv rizik i trošak.

 

Klijenti često troše hiljade dolara na pripremu snimanja ili događaja, a model koji zakasni ili ne dođe nikako, košta vremena i plaća većine profesionalaca. Iz tog razloga REGIONALNE MODNE AGENCIJE igraju vitalnu ulogu na način što se brinu da poslovi koji nisu locirani u modnim ili reklamnim centrima svijeta  mogu imati top kvalitetne talente kako bi njihove kampanje bile uspješne. Ove regionalne reklamne agencije poštuju iste visoke standarde profesionalizma i kvaliteta kao i njihove velike kolege.

 

abc-models-2


PRVOKLASNI TALENTI U BOSNI I HERCEGOVINI


Jedna takva agencija je ABC Models, sa sjedištem u Sarajevu i Tuzli. Od 1996. godine, ABC nudi talente za modne revije, štampu, izložbe i različite marketing događaje. Postala je najveća, najuspješnija i najpoštovanija modna i talent agencija u Bosni i Hercegovini. Modeli pod rukovoditeljstvom ABC agencije uključuju mnoge ranije pobjednike inscenacija te Top modele koji rade širom svijeta. ABC šalje svoje modele u mnoge različite države radi snimanja i modnih revija.

 

ABC je također potpuna agencija, koja radi sa najboljim umjetničkim direktorima, fotorafima, modnim skautima, make-up artistima, stilistima i frizerima te posjeduje objekte i talenat za organizovanje kastinga, audicija, snimanja, promocija, bukinga i usluga produkcije te drugih srodnih usluga. ABC ima na raspolaganju više od 150 modela za različite vrste projekata koji zahtijevaju najbolji profesionalni talenat. ABC modeli su zauzeti. Svake sedmice se dešava snimanje ili modna revija na kojoj učestvuje ABC model. Vrste poslova koje ABC modeli obavljaju su raznolike baš kao i sam posao modelinga. Možete vidjeti da ABC modeli glume ili na TV reklamama, da vrše promocije na sajmovima i u tržnim centrima, da nastupaju kao modeli na važnim programima ili u štampi u katalozima i magazinima.

 

ABC ima širok spektar izgleda (looks) koji su dostupni njegovim klijentima, kao što su izraziti profesionalci poput ljekara i izvršnih direktora, ili stilova života (lifestyles) za studente ili turiste. Modeli koji nose kupaće kostime, donje rublje, glamuroznu odjeću ili opremu za fitnes imaju specifičan izgled tijela, a sve to je dostupno u ABC. Zbog svoje posvećenosti stalnom poboljšanju kvaliteta, menadžment ABC modelsa odabran je da primi *BID International Star Award za kvalitet za 2015. Godinu* na konvenciji u Ženevi.  (BID Međunarodna nagrada za kvalitet).  

 

abc-models


BID I MEĐUNARODNA NAGRADA ZA KVALITET


BID je privatna i nezavisna organizacija osnovana1984. godine, čija je primarna djelatnost poslovna komunikacija usmjerena na kvalitet, izvrsnost i inovacije u menadžmentu. Kao lider u emitovanju kulture kvaliteta, BID prepoznaje kompanije i organizacije koje vode najvažnije aktivnosti u svijetu biznisa i smatra se osnovnom organizacijom u širenju kulture kvaliteta, izvrsnosti i inovacija u 179 država.

 

Trofej simbolizuje odanost principima kulture kvaliteta. QC100 Total Quality Management Model, zajedno sa Quality Mix programom, pokrivenošću konvencije medijima i njenim uticajem na zajednicu i poslovni sektor, stvaraju besprimjernu platformu za stalni napredak unutar organizacije i svjesnost postignuća kompanije na međunarodnome nivou. Nagrade se dodjeljuju samo onima koji su posvećeni poboljšanju kvaliteta kulture na osnovu principa QC100 Total Quality Management Model.

 

Ranije nagrađene kompanije preporučuju kandidate za koje oni smatraju da trebaju biti nagrađeni. Posebno zaslužne kompanije mogu također biti nominovane. Komisija za odabir dobitnika Međunarodne BID nagrade za kvalitet potom bira kompanije pobjednike koje će primiti nagradu u New Yorku, Parizu, Ženevi, Frankfurtu, Madridu i Londonu.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI