FOTO/ OD ALIJE DO KRALJICE ELIZABETE

Sarajlije hrle na Zimski salon knjige: Popusti i do 80%, a evo šta se najviše gleda i kupuje...

Kultura 12.12.15, 20:26h

Zimski salon knjige može se posjetiti svaki dan od 10 do 19 sati, a otvoren je do 24. decembra

 

Gužva je ovih dana u prostorijama galerije Collegium Artisticum u Sarajevu, gdje se od održava 11. Zimski salon knjige. Posjetiocima se nudi hiljadu novih naslova u odnosu na prošlu godinu, kao i niz sniženja koja idu čak i do 80 posto.


Zimski salon knjige već tradicionalno organizuje Trgovačko-knjižarsko društvo "Šahinpašić".

 
- Ovo će biti 15 dana bajke. Sarajevo će izgledati mnogo ljepše. Potrudili smo se da obezbijedimo nove naslove. Imamo hiljadu novih naslova u odnosu na prošlu godinu. Nudimo i niz sniženja. Ovdje su prisutni i izdavači iz regiona. Akcenat je na dječijoj literaturi. Nudimo 40 novih slikovnica. Radit ćemo na obogaćivanju programa i narednih šest-sedam mjeseci. Naš je cilj da djecu privolimo da čitaju", kazao je na otvorenju Ajdin Šahinpašić, direktor izdavačke kuće "Šahinpašić".


Na ovogodišnjem Salonu knjige predstavlja se 60 izlagača, a u ponudi su razna historijska izdanja, bestselleri, dječija literatura, naučna i dokumentarna djela, među kojima se najviše traži knjiga koja je prije nekoliko mjeseci uzburkala domaću javnost "Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira".   
 
Novitet na ovogodišnjem salonu je bazar udruženja žena koji promoviše rukotvorine.

 
Zimski salon knjige može se posjetiti svaki dan od 10 do 19 sati, a otvoren je do 24. decembra.


Ako još niste bili, a zanima vas ponuda, prošetajte našom fotogalerijom i otkrijte šta se sve nalazi na policama i šta se najviše gleda i kupuje.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa/Foto: Amer Beganović)

BLIN
KOMENTARI