Saobraćaj blokiran

Eksploziju u Istanbulu izazvala bomba postavljena pored puta

Hronika 01.12.15, 20:31h

Eksploziju u Istanbulu izazvala bomba postavljena pored puta
Eksploziju u općini Bayrampasa u Istanbulu je izazvala bomba koja je bila postavljena pored puta, javlja Anadolu Agency (AA)

 

Pripadnici policije su odmah nakon eksplozije izašli na mjesto događaja kako bi saznali mogući uzrok. Istragom je na kraju utvrđeno da je eksploziju izazvala bomba koja je bila postavljena pored same ceste u blizini metroa.

 

Više informacija o vrsti bombe će biti poznato nakon detaljnije istrage koja je još uvijek u toku.

 

Na sigurnosnim kamerama se može vidjeti kako je prije same eksplozije tim putem prošao minibus specijalne policije Turske. Još uvijek se istražuje da li je vozilo specijalne policije bilo meta bombaškog napada.

 

Policija je pokrenula akciju na tom području kako bi privela osumnjičenu osobu koja je prije same eksplozije uočena u blizini mjesta eksplozije. Policijski helikopter je angažovan kao ispomoć u istrazi nakon večerašnje eksplozije.

 

Guverner Istanbula Vasip Sahin je potvrdio da nema smrtno stradalih u eksploziji koja se večeras dogodila u ovom turskom gradu.

 

Putnici jednog voza podzemne željeznice su evakuirani, a pripadnici policije preduzeli su opsežne mjere sigurnosti. Saobraćaj u tom dijelu Istanbula je blokiran.

 

(Anadolija/dg)

BLIN
KOMENTARI