Uručena priznanja za uspjeh

Svečani prijam za pripadnike MO i OSBiH u Domu OSBiH povodom obilježavanja 01. decembra

Hronika 30.11.15, 18:14h

Svečani prijam za pripadnike MO i OSBiH u Domu OSBiH povodom obilježavanja 01. decembra
Povodom obilježavanja 1. prosinca - Dana Oružanih snaga BiH, u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu danas je održan prijam za pripadnike Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH, na kojem su ministrica obrane BiH Marina Pendeš i načelnik Zajedničkog stožera OSBiH general-pukovnik Anto Jeleč uručili priznanja pripadnicima OSBiH za uspješne rezultate u protekloj godini



Prijam povodom Dana OSBiH počeo je intoniranjem himne BiH i minutom šutnje u znak sjećanja na poginule pripadnike OSBiH u terorističkom napadu koji se dogodio u Rajlovcu, a u kojemu su živote izgubila dvojica pripadnika OSBiH, desetnik Nedeljko Radić i razvodnik Armin Salkić.



U prigodnom obraćanju, ministrica Pendeš je, čestitajući svim pripadnicima MO i OSBiH taj značajni datum i jubilej, istaknula važnu ulogu Oružanih snaga BiH u današnjem bh. društvu, te se prisjetila početka reforme obrambenog sustava, kazavši da su Oružane snage BiH primjer, kako se temeljem međusobnog uvažavanja, zalaganja i požrtvovanosti u BiH mogu provesti nužne reforme kako bi država krenula putem napretka i integracija u euroatlantske strukture.



Također, ona je kazala da u budućnosti očekuje puni angažman i doprinos svih u sustavu obrane kako bi se na adekvatan način suočili s izazovima koji su ispred MO i OSBiH, te znali ih pravilno riješiti.



Načelnik Zajedničkog stožera OSBiH general-pukovnik Anto Jeleč tijekom govora na svečanosti govorio je o težišnim aktivnostima Oružanih snaga BiH od početka reforme obrane u BiH do danas. Izrazio je zadovoljstvo postignućima pripadnika OSBiH u proteklom desetljeću i izrazio nadu da će OSBiH i dalje raditi na ponos cjelokupnom stanovništvu Bosne i Hercegovine, kojemu su nebrojeno puta pritekli u pomoć.



Pendeš i Jeleč čestitali su nagrađenim i pohvaljenim, čija su imena pročitana tijekom prijama, izrazivši uvjerenje da će im ove nagrade dati veću motivaciju za dodatno usavršavanje i profesionalno obavljanje zadataka.



Osim nagrađenih i pohvaljenih pripadnika MO i OSBiH, prijamu su nazočili najviši dužnosnici Minstarstva obrane i Zajedničkog stožera OSBiH.



Nakon svečanog prijama, uz nazočnost velikog broja predstavnika medijskih kuća, u prostorijama Doma OSBiH održana je konferencija za medije na kojoj su se nazočnim novinarima obratili ministrica Pendeš i načelnik Jeleč, osvrnuvši se na rad MO i OSBiH tijekom proteklih deset godina, ali odgovarajući na brojna medijska pitanja.



Nakon prijama i konferencije za mediji organiziran je posjet muzeju koji se nalazi u Domu OSBiH, a podsjeća na brojne uspješne aktivnosti pripadnika OSBiH u proteklih deset godina.



Središnja vojna svečanost povodom Dana OSBiH bit će održana sutra u vojarni „Rajlovac“, a svečana akademija istoga dana u Domu OSBiH, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.



(Fena/mr)
 

BLIN
KOMENTARI