Foto/ Seksi baka nekad i sad

Neda Ukraden o stilu: U Sarajevu su mi dobacivali 'Žiku mačke iz Hollywooda!'

Showbizz 30.11.15, 17:25h

Neda Ukraden o stilu: U Sarajevu su mi dobacivali 'Žiku mačke iz Hollywooda!'
Tanke, rukom iscrtane obrve, kakve su se nekad nosile, i duga hippie frizura puno godina bile su zaštitni znak Nede Ukraden

 

I danas je ova seksi baka uzor mnogim mlađim kolegicama po imidžu, ali i životnoj energiji. Nedavno je 65-godišnja pjevačica na Facebooku objavila fotografije koje su nastale na početku njezine karijere, prije 40 godina, a za tportal je otkrila što je tada bilo in te zašto su sve djevojke htjele izgledati kao ona

 

'Prva asocijacija na moje glazbene početke mi je duga crna kosa. Ona je bila moj zaštitni znak dugo vremena. Imala sam zaista prelijepu, kvalitetnu i zdravu kosu - ne kao današnje djevojke, koje stavljaju ekstenzije i umetke. Kad sam nakon puno godina odlučila promijeniti imidž i osvježiti ga nečim novim, to je izazvalo burne reakcije mojih fanova, pogotovo žena, jer sam uvijek imala jako puno poklonica, a pitale su se zašto sam ošišala tu krasnu kosu. Mnogi su se čak i šišali, nosili frizuru poput moje. Imala sam frizera u Sarajevu kod kojeg su dolazile žene i zahtijevale frizuru kakvu ima Neda Ukraden. Znale bi donositi naslovne stranice tadašnjih časopisa i pokazivati kako žele izgledati. U svakom slučaju, bilo je to lijepo vrijeme', prisjetila se pjevačica, dodajući da nije bilo naslovnice na kojoj nije osvanula u vrijeme Jugoslavije.

 

neda-ukraden-nekad-i-sad-2

 

Bila je, kaže, oduvijek hrabra u modnim iskoracima. 'Kad sam počinjala, obavezno sam nosila dugu ili kratku crnu haljinu, a onda sam počela eksperimentirati i s minicama. Meni su one posebno dobro stajale. Nosila sam u to vrijeme i kratke hlače, lakirane čizme preko koljena... Tada se išlo po garderobu u Trst. Odlazak u Italiju bio je pravi događaj i živjelo se za to. U to vrijeme nosili su se šeširi kakvi su i sada popularni, malo hipijevski, pa sam ih znala kombinirati uz neku opaku crnu 'obleku' i onda su mi u Sarajevu znali dobacivati: 'Žiku mačke iz Hollywooda!' (smijeh) Uvijek sam išla na tu neku hrabriju priču i varijantu. U 80-ima sam promijenila stil i nosila YSL, Pierrea Cardina i domaće kreatore. Voljela sam i taj neki neoromantični look s čipkom, vezom, volanima, prozračnim tkaninama, svilom, muslinom, ali sam oduvijek voljela i modernije stvari, tako da sam uvijek balansirala između mirnog stila domaćice i hrabrog rokerskog načina odijevanja jer sam voljela Cher i Tinu Turner', ističe Neda.

 

Poput svojih stranih kolegica, i ona danas ima zavidnu liniju. Iako je zakoračila u sedmo desetljeće, i dalje se ponosi svojim izgledom i energijom. 'Prije svega sam sretna što sam dočekala ove godine te se danas zaista dobro osjećam u svojoj koži. To mi je uz zdravlje najvažnije od svega', kaže Neda, dodajući da ima svoj program kojim održava mladenački izgled.

 

neda-uukraden-2

 

'Bavim se redovito tjelesnom aktivnošću, osim što sam hiperaktivna. Naravno, držim se i svog plana prehrane jer bez toga ne bih mogla biti fit. Nema smisla da se prežderavam i opijam te uvijek biram zdraviji život', ističe pjevačica. Trenutno je posvećena snimanju pjesama te najavljuje izlazak novog albuma.

 

'Završavam pjesme čija je promocija u planu početkom februara sljedeće godine. Zapravo, Dan zaljubljenih je idealno vrijeme za poklanjanje lijepih pjesama obožavateljima', ističe Neda.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI