Haška osuđenica o odluci Ustavnog suda BiH

Biljana Plavšić: 'Bakir je pratio džihadiste, zar on da Srbima određuje kada ćemo proslavljati Dan RS?!'

Front 30.11.15, 12:45h

Biljana Plavšić: 'Bakir je pratio džihadiste, zar on da Srbima određuje kada ćemo proslavljati Dan RS?!'
Prema njenim riječima, Ustavni sud BiH potpuno je nakaradan i nije ustanovljen Dejtonskim mirovnim sporazumom, već je uspostavljen da bi se stalno podsticalo sjeme razdora i držale tenzije

 

Nekadašnja predsjednica Republike Srpske Biljana Plavšić izjavila je da bi za očuvanje interesa Srpske najbolje bilo da srpski predstavnici u Sarajevu bojkotuju rad zajedničkih institucija zbog odluke Ustavnog suda BiH da se 9. januara ne može proslavljati kao Dan Republike Srpske.

 

Plavšić smatra da je odluka Ustavnog suda BiH strašna i skandalozna, te da svako produbljivanje sukoba između vlasti i opozicije u Srpskoj jedino ide “na vodu” bošnjačkim političarima i lideru SDA Bakiru Izetbegoviću.

 

–  Zar jedan Bakir Izetbegović treba da nama Srbima određuje kada ćemo proslavljati Dan RS?! To je potpuno naopako! – izjavila je Plavšićeva za “Pres”.

 

Ona je podsjetila da je tu odluku pozdravio bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, koji je dan uoči napada (pripadnika Armije BiH) na Ozren 'pozdravljao mudžahedine i pružao im moralnu podršku za napad na srpska sela'.

 

– Možete ga (Bakira) vidjeti u onom famoznom filmu, gdje njegov otac (Alija Izetbegović) dolazi među mudžahedine i pozdravlja ih sa ‘Alahu ekber’. Svi su odjeveni u maskirne uniforme, pa i sam Alija. Jedini čovjek koji je na tom snimku bio u civilnom odjelu i nosio bijelu košulju jeste Bakir Izetbegović- rekla je Plavšić.

 

Prema njenim riječima, Ustavni sud BiH potpuno je nakaradan i nije ustanovljen Dejtonskim mirovnim sporazumom, već je uspostavljen da bi se stalno podsticalo sjeme razdora i držale tenzije.

 

– Dejtonski sporazum je proteklih godina namjerno mijenjan na štetu Srpske. Kada sam odlazila sa funkcije predsjednika Republike Srpske stanje je bilo neuporedivo bolje nego danas- naglasila je Plavšićeva.

 

Ona je navela da kada je riječ o ovakvim stvarima nema više stranaka.

 

– Nema više vlasti i opozicije, već postoji samo Republika Srpska i njen narod - poručila je Plavšić.

 

(pressrs.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI