Video/ Neviđen uspjeh

Rekord koji niko nije oborio: Znate li koja je najprodavanija ploča bivše Jugoslavije?

Nedjeljni magazin 29.11.15, 19:00h

Rekord koji niko nije oborio: Znate li koja je najprodavanija ploča bivše Jugoslavije?
Uskoro će se napuniti 32 godine od kako je objavljena najprodavanija ploča svih vremena u bivšoj Jugoslaviji

 

Trebala je poslužiti kao šala tijekom emisije 'nedjeljno popodne' koju je vodio popularni voditelj Minimaks, ali dogodilo se nešto potpuno neočekivano, Lepa Brena i Slatki Greh postali su instant hit i doslovno preko noći svi su čuli za dugonogu pjevačicu pomalo čudnog imena.

 

Tako je započela saga o legendarnoj Breni koja je tijekom godina svoje više nego uspješne karijere oborila sve rekorde koji su se mogli oboriti, pa tako i onaj u broju prodanih ploča koji više nitko neće moći oboriti, što zbog toga jer Jugoslavija više ne postoji, ali i zbog toga jer je broj prodanih primjeraka stvarno impozantan.


'Bato, Bato' bio je treći najtiražniji album Lepe Brene i prodan je u nevjerojatnih milijun i 100 hiljada primjeraka! Na albumu se nalazilo 13 novih pjesama koje su postale veliki hitovi, a posebno naslovna pjesma. Uz objavljivanje nove ploče organizirano je i potpisivanje iste, a tada je u centru Beograda došlo do potpunog prometnog kolapsa pa je čak i policija morala intervenirati. Brena i Slatki Greh godišnje su radili 350 koncerata, a time su se samo rijetki izvođači mogli pohvaliti

 

Doslovni svi, oni od 7 pa do 77 željeli su imati novu Breninu ploču, ali i njezin autogram. Ispred trgovine okupile su se stotine ljudi, a tijekom dana taj je broj prerastao u hiljade. Bilo je to 5.1. 1984. To nije jedini rekord koji je Brena postavila, svakako treba spomenuti i sad već legendarni koncert u Bugarskoj na kojem je bilo više od 100 hiljada ljudi i na koji je Brena u stilu prave zvijezde došla helikopterom. Taj rekord ni danas nije oboren.

 

 

 

(Dnevnik.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI