Nastavlja se ispitivanje

Elma Đusinac ostaje u BiH još sedam dana

Hronika 28.11.15, 20:32h

Elma Đusinac ostaje u BiH još sedam dana
Elma Đusinac, 21-godišnja državljanka Srbije koju je SIPA uhapsila prije nekoliko dana u Kalesiji zbog sumnje da je povezana s radikalnim ekstremističkim grupama u BiH, još nije protjerana iz države, potvrđeno je u Službi za poslove sa strancima BiH

 

Njoj je, zbog ilegalnog ulaska u BiH, izrečena mjera zabrane ulaska na bh. teritoriju u trajanju od pet godina. No, SIPA i OSA, po nalogu Tužilaštva BiH, i dalje provjeravaju razlog njenog dolaska u BiH, tačnije u Dubnicu, gdje živi njen nevjenčani suprug Enes Mešić, piše Avaz. 

 

- Još traje vještačenje i njeno ispitivanje. Međutim, ona će u Srbiju biti protjerana tek za sedam dana, dok se ne okonča cijela istraga - rečeno je iz Službe za poslove sa strancima.

 

Đusinac, koja ima mjesto prebivališta u Kosovskoj Mitrovici, okarakterizirana je kao moguća prijetnja po sigurnost BiH, a u našu državu ušla je prije desetak dana ilegalno i bez dokumenata. Srbijanski mediji pišu da je bliska s Nusretom Imamovićem i da je u BiH vrbovala žene u redove Islamske države te, navodno, spremala terorističke napade u BiH.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI