Snijeg zatrpao ceste

Zima uzela prvu žrtvu u BiH, starica preminula od posljedica pothlađivanja

Hronika 27.11.15, 08:52h

Zima uzela prvu žrtvu u BiH, starica preminula od posljedica pothlađivanja
Zbog snježnih nanosa na cestama nemoguće je doći do sjedišta općine uslijed čega je tridesetak mještana potpuno odsječeno

 

Iako još nije kalendarski nastupila, zima je odnijela svoju prvu žrtvu. Starica Jovanka Stevandić iz Drvara preminula je od posljedica pothlađivanja, piše Večernji list BiH.

 

Tijelo 71-godišnje starice pronađeno je jučer u snijegu u blizini njene kuće u mjestu Uvala, općina Istočni Drvar, rečeno je Srni iz Centra javne sigurnosti.

 

Tokom jučerašnjeg dana na mjestu nesreće vršen je očevid kojem je prisustvovao i dežurni liječnik iz Doma zdravlja u Ribniku, a o svemu je obaviješten dežurni tužitelj Okružnog tužiteljstva Banja Luka. Inače, jučer je bio šesti dan otkako je općina Istočni Drvar bez električne energije. Neočišćena cesta onemogućava prilaz ekipama preduzeća "Elektrokrajina" kako bi otklonile kvar.

 

Zbog snježnih nanosa na cestama nemoguće je doći do sjedišta ove općine koje se nalazi u Potocima, uslijed čega je tridesetak mještana potpuno odsječeno od ostatka Republike Srpske.

 

Osim električne energije, mještani su ostali i bez vode te telefonskog signala. Kako navode iz poduzeća "Elektrokrajina", bez električne energije jučer je bio i manji dio općine Oštra Luka, odnosno zaselci Kozice i Tramošnja, kao i naselje Bušević u Krupi na Uni, a na području općine Čelinac je bez napajanja električnom energijom još 11 trafopodručja.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/MD)

 

 

BLIN
KOMENTARI