Za jutro bez mamurluka

Malo ste zaglavili i pretjerali? Pojedite OVU hranu i bit ćete kao novi!

Lifestyle 26.11.15, 17:35h

Malo ste zaglavili i pretjerali? Pojedite OVU hranu i bit ćete kao novi!
Nakon koje čašice omiljenog alkoholnog pića, vjerujemo kako biste vrlo rado pojeli sočni hamburger • Kasnije ćete žaliti zbog toga

 

 

U VESELOM stanju, često posežemo za masnom hranom.

 

Nakon koje čašice omiljenog alkoholnog pića, vjerujemo kako biste rado pojeli sočni hamburger i porciju pomfrita, no kasnije ćete itekako žaliti zbog toga.


 
Međutim, na vašu sreću, postoje i neke zdravije opcije koje možete konzumirati i koje će ublažiti mamurluk sljedećeg jutra.


 
1. Banane
 
Ovo ukusno voće bogato je kalijem, elektrolitom koji "nestaje", kada pijete alkohol.

 

2. Vegetarijanska pizza


 
Iako pizza baš i nije preporučljiva, imamo odlične vijesti za sve koji si ne mogu pomoći. Ne morate se oduprijeti, ali budite pametni: naručite krišku, koja je puna povrća te uklonite višak ulja uz pomoć papirnate salvete.


 
3. Bilo što s cjelovitim žitaricama


 
Cjelovite žitarice sastavljene su od složenih ugljikohidrata, koji apsorbiraju alkohol. One također sadrže vitamine B, koji pomažu u ublažavanju mamurluka.


 
4. Palačinke


 
Palačinke ili vafli, vi birajte. Razlog su ponovno ugljikohidrati, koji upijaju alkohol pa ako niste za zdravije žitarice...


 
5. Humus


 
Bogat vitaminima B-6 i C, željezom i folatom, humus je super zdrav način kako da ublažite sutrašnji mamurluk. U sezoni blagdana, neka uvijek bude u vašem frižideru.


 
6. Juha


 
Ne, ne mislimo da ćete nakon izlaska ići pripremati juhu, no poslužit će i ona iz vrećice. Neka ona bude što bistrija, a kao takva, pomoći će vam da razbistrite i svoju glavu.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)
 
 

BLIN
KOMENTARI