Video/ I on želi postati predsjednikom SAD-a

Kontroverzni Trump opet šokira: Evo kakvim je sad skandaloznim ispadom sablaznio Amerikance

Front 26.11.15, 15:41h

Kontroverzni Trump opet šokira: Evo kakvim je sad skandaloznim ispadom sablaznio Amerikance
Donald Trump bez sumnje je najživopisniji u ljutoj konkurenciji kandidata za republikansku nominaciju u utrci za predsjednika SAD-a

 

Ovo "živopisan" shvatite kao eufemizam budući da je kontroverzni poduzetnik i reality zvijezda poznat po brojnim izjavama i postupcima koji su skandalizirali javnost.

 


Već dugi niz godina uporno vrijeđa imigrante koji dolaze u SAD, s posebnim naglaskom na hispanoamerikance, a nije mu strano napadati ni ostatak popoulacije pa su u zadnje vrijeme njegova omiljena meta muslimani u Americi i širom svijeta.

 

No, usprkos (ili zbog) svojoj osebujnoj, često skandaloznoj retorici, još uvijek uživa veliku potporu među stranačkom bazom republikanaca te se za prvo mjesto u popularnosti natječe s umirovljenim kirurgom Benom Carsonom (koji također nije imun na gafove, pa je između ostalog implicirao da se holokaust ne bi dogodio da su Židovi bili naoružani).

 

No, Trump je u utorak navečer prekoračio svaku granicu ukusa. Okomio se na novinara Sergea Kovaleskog koji je demantirao Trumpovu tvrdnju da su "hiljade Muslimana u New Jerseyju slavili napad 11. septembra". Trump je u govoru pred svojom biračkom bazom napao novinara pokretima imitirajući njegov invaliditet - Kovaleski ima artrogripozu, urođenu manu koja ograničava pokretljivost zglobova.

 

Trump je u sukob s Kovaleskim ušao jer je citirao njegov 14 godina star članak iz Washington Posta u kojem je i on tvrdio da su tisuće muslimana u New Jerseyju slavile napad iz 11. rujna, a koji je u međuvremenu povučen i za koji Kovaleski, pomalo naivno, tvrdi da se ne sjeća da ga je napisao.

 

 

(Jutarnji, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI