Krijete li i vi?

Pet stvari koje žene kriju od svojih muževa

Lifestyle 25.11.15, 22:05h

Pet stvari koje žene kriju od svojih muževa
Ako žene imaju nekakvih sumnji vezanih za brak u koji su stupile, najčešće te probleme neće iznositi onome s kojim bi te probleme trebala razriješiti - svom suprugu

 

Izrekli ste sudbonosno DA i sada dijelite baš sve sa svojim partnerom?

 

Ne bismo baš rekli. Neke stvari žene ipak vole zadržati samo za sebe. Zašto? Razlozi su razni...

 

Zdravstvena pitanja

 

Ako žena pronađe neki sumnjivi madež na tijelu ili sumnja u neku bolest, od svog će izabranika najvjerovatnije skriti svoje sumnje kako bi ga zaštitila, tvrdi liječnica i direktorica Wexner Medicinskog Centra u Ohio-u, Kristen Carpenter. Ipak, to nije tako dobra ideja jer na taj način žene ostaju bez potrebne podrške od osobe kojoj najčešće najviše i vjeruju. 

 

Problemi u vezi

 

Ako žene imaju nekakvih sumnji vezanih za brak u koji su stupile, najčešće te probleme neće iznositi onome s kojim bi te probleme trebala razriješiti - svom suprugu. Strah od budućnosti, pitanja vezana za djecu i slično neke su brige koje će žena najčešće voditi sama u svojoj glavi. Nerijetko se u zapadnim zemljama događa da žene dogovore sastanak kod nekog bračnog savjetnika kada osjete da im veza ide nizbrdo, ali gotovo nikada kod bračnog savjetnika neće otići sa suprugom. 

 

Nezadovoljne seksualnim životom

 

Mnoge žene koje su nezadovoljne svojim seksualnim životom taj problem zadržavaju za sebe. Smatraju da je jednostavnije prihvatiti probleme koji su nastali s tim u vezi nego razgovarati o toj temi sa svojim partnerom jer se boje da ne povrijede osjećaje svog partnera. 

 

Poslovni uspjeh

 

Živimo u društvu u kojem su muškarci ti koji pretežno više zarađuju. Ako žena napreduje na poslu, dobije povišicu ili promaknuće, nerijwetko će tu informaciju zatomiti od svog supružnika kako mu ne bi povrijedila ego. Ali ako pored sebe imate muškarca koji se neće veseliti vašem uspjehu nego će zazirati od toga što ste na poslovnom planu uspješniji od njega, možda imate krivu osobu pored sebe. 

 

Tajni bankovni računi

 

Nije čudno čuti da žene imaju "tajne" bankovne račune, neku ušteđevinu za koju njen partner ne zna. Najčešće je to zbog straha za svoju budućnost u slučaju da veza ili brak u nekom trenu pukne. Briga za budućnost glavni je razlog skrivanja novaca, a ne sebičnost ili nešto treće, pojašnjava klinička terapeutkinja iz Detroita Tomanika Witherspoon

 

(Vecernji.hr, DEPO PORTAL,BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI