Ko se krije iza eksplozije

Otkrivaju se novi detalji napada na policijsku stanicu u Zavidovićima: Prva bomba nije eksplodirala...

Hronika 24.11.15, 09:55h

Otkrivaju se novi detalji napada na policijsku stanicu u Zavidovićima: Prva bomba nije eksplodirala...
Nepoznata osoba noćas je oko 0:50 sati bacila eksplozivnu napravu na zgradu policijske stanice u Zavidovićima, potvrdila je glasnogovornica MUP-a ZDK Aldina Ahmić

 

Prema informacijama do kojih je došao "Avazov" portal, bomba na Policijsku stanicu u Zavidovićima bačena je i preksinoć, ali nije eksplodirala. Kako saznaje Avaz, ova bomba bačena je na krov stanice, odakle je spala, a policija ju je ispred stanice pronašla jučer oko 16:30 sati.

 

Sinoć je, pak, eksplodirala druga bomba. Eksplozija je prouzrokovala manju materijalnu štetu, ali srećom povrijeđenih osoba nije bilo, prenosi Avaz.

 

Prema saopćenju policije, odmah nakon dojave o izvršenom krivičnom djelu, na lice mjesta je izašao policijski komesar Semir Šut, koji je rukovodio svim aktivnostima i policijskim snagama, a na mjestu aktiviranja naprave su započete uviđajne radnje, u prisustvu i uz nadzor dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona ZDK).

 

"Postoje indicije da u ovom slučaju ima elemenata krivičnog djela terorizma, te je postupanje u ovom slučaju preuzelo Tužilaštvo BiH, koje će i voditi daljnju istragu i po čijem nalogu je formiran zajednički tim SIPA-e, Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, koji će raditi na prikupljanju operativnih saznanja, te identifikovanju i lociranju izvršioca", navedeno je u saopćenju.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI